Wedstrijd van de Week: ‘Borger wil eerste tik uitdelen in topper tegen Hollandscheveld’

Borger hoopt zaterdag de koppositie over te kunnen nemen van Hollandscheveld.

Zaterdag staat in de 4e klasse F de topper tussen SV Borger en Hollandscheveld op het programma. Laatstgenoemde club is koploper met 22 punten uit tien wedstrijden, Borger staat derde met 20 punten uit negen wedstrijden. De groenhemden kunnen bij winst dus de koppositie overnemen en Hollandscheveld een tik uitdelen. Als het aan Borger-aanvaller Floris Hiddink ligt wordt zaterdag alvast een belangrijke stap gezet richting de felbegeerde promotie.

Borger, Hollandscheveld en SJS strijden om kampioenschap

Toch zegt Hiddink Hollandscheveld niet als enige concurrent te zien. “In mijn ogen zijn het er drie want SJS doet ook volop mee voor het kampioenschap.” De Knoalsters staan momenteel tweede met 21 punten uit elf wedstrijden. “Wél denk ik dat Borger en Hollandscheveld twee betere teams zijn”,  vervolgt de aanvaller. “Het maakt deze competitie zo leuk omdat het nog veel kanten op kan. Er is op dit moment nog geen favoriet aan te wijzen maar wij staan er goed op en hopelijk na zaterdag nóg iets beter.”

Hiddink verwacht dat Borger en Hollandscheveld zaterdag niet veel voor elkaar onder gaan doen. “Vaak zijn toppers niet de beste wedstrijden en komt het aan op wie de meeste duels wint. Ik verwacht zaterdag dan ook een heel fysieke wedstrijd die beslist gaat worden op individuele kwaliteiten. Beide teams hebben spelers die makkelijk scoren dus het kan alle kanten op. Ik heb veel vertrouwen in de wedstrijd omdat ik vind dat wij er goed opstaan. Nu is het zaak dat ook te bewijzen tegen een goede ploeg.”

Aanvallend Borger

Volgens de 21-jarige buitenspeler moet Borger zaterdag vooral op de aanval spelen. “Ik denk dat onze kansen vooral achter de verdediging van Hollandscheveld liggen. Met de individuele kwaliteiten en de snelheid van onze aanvallers kunnen wij elke wedstrijd erg gevaarlijk worden. Wij zijn dit seizoen gestart met een andere tactiek en je ziet dat er veel kansen gecreëerd worden.” Aan de andere kant ziet Hiddink dat er ook een gevaar in schuilt. “Soms staan we in de tegenaanval niet goed staan en geven we te veel ruimte weg. Hollandscheveld zal hier goed gebruik van proberen te maken en dus is het aan ons om de gehele wedstrijd een juiste veldbezetting te hebben. Verder hebben ze op basis van statistieken een makkelijk scorende buitenspeler.”

Tikje uitdelen op weg naar promotie

Bij winst wipt Borger over Hollandscheveld heen op de ranglijst, maar van een genadeklap wil Hiddink nog niet spreken. “Mochten wij winnen zaterdag delen wij zeker een tik uit. Een beslissende tik wil ik het niet noemen omdat er nog een lange weg te gaan is. Om het jezelf makkelijk te maken is een overwinning noodzakelijk omdat ook SJS met interesse de wedstrijd zal volgen.”

Hiddink hoopt zaterdag in ieder geval een eerste belangrijke stap te kunnen zetten richting promotie, wat de groenhemden volgens de aanvaller koste wat het kost moeten halen. “Het is ontzettend belangrijk voor de club dat wij weer promoveren naar de 3e klasse. Ik denk dat wij daar ook in thuis horen als je kijkt naar onze selectie. Maar iedereen binnen de selectie streeft naar het hoogste haalbare en dat is het kampioenschap.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Meinema steeds bepalender voor Borger

We lopen over sportpak “De Drift” in Borger. Het is een frisse lenteavond. Mark ...

Titaan Ron Kuper focust zich op maatschappelijke carrière

“Een totale offday!” zegt Ron Kuper wanneer wij hem vragen naar de oorzaak van ...

Durk Vos: “Wij gaan met drie punten weer richting Buinen”

Volgens Durk Vos gaat Buinen met de zege aan de haal in de wedstrijd ...