Westerwolde knokt zich naar gelijkspel tegen Actief

Westerwolde pakte na een 0-2 achterstand toch nog een punt tegen Actief.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde en Actief speelden gelijk tegen elkaar.

Het merendeel van de supporters van Westerwolde gaf halverwege de wedstrijd tegen Actief geen cent meer voor de kansen van de thuisploeg deze middag nog een positief resultaat uit het vuur te slepen. Maar een vierdubbele wissel in de rust zorgde er voor dat er de tweede helft bij de Vlagtwedders een team boordevol nieuwe energie in het veld stond dat de opgelopen achterstand uiteindelijk wist om te buigen in een 2 – 2 gelijkspel. En het had niet veel gescheeld of ook de overige twee punten waren op De Barlage gebleven. Maar gelet op de krachtsverhouding tussen beide ploegen over de gehele wedstrijd gezien had iedereen er vrede mee dat het verkregen gelijkspel een juiste afspiegeling was van dit voor beide ploegen dertiende competitieduel.

Westerwolde op achterstand bij rust

Door de afwezigheid van vier potentiële basisspelers was het vanaf het begin duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor Westerwolde tegen het zes plaatsen hoger geklasseerde Actief uit Eelde / Paterswolde. De thuisploeg ontsnapte direct aan het begin van de wedstrijd aan een strafschop toen er volgens velen hands in het strafschopgebied werd gemaakt. Scheidsrechter Wigchers uit Exloo dacht daar anders over en gaf Actief een hoekschop. Ook de vele andere kleine mogelijkheden waren niet aan Actief besteed en Westerwolde deed op haar beurt haar uiterste best het doel van keeper Terwal van Actief te bereiken, maar slaagde daar niet of nauwelijks in. Toch kwam Actief  na 19 minuten op een 1 – 0 voorsprong. Na een schijnbaar ongelukkige overtreding op de rand van het strafschopgebied was het Leon Buiter die de bal vanuit de vrije trap langs de kleine muur van de Vlagtwedders schoot en daarmee ook doelman Bas Boonman het nakijken gaf: 0 – 1. Veel viel er tijdens het restant van dit eerste bedrijf niet te genieten, totdat goaltjesdief Leon Buiter in de 44e minuut met een prima dieptepass de ruimte werd in gestuurd. Vrij voor doelman Boonman lobde hij de bal beheerst over de sluitpost in het doel van Westerwolde: 0 – 2. Vrij snel hierna stuurde arbiter Wigchers, die het duel verder naar behoren onder controle had, de 22 acteurs, de wissels, hun begeleiding en zijn assistenten naar een warme kop thee.

Westerwolde knokt zich terug

In de tweede helft liet een op vier plaatsen gewijzigde thuisploeg van meet af aan zien dat men zich nog niet bij een nederlaag neer wilde leggen. Met een gezonde portie werklust werd getracht de aansluitingstreffer te forceren. Dit duurde, zonder verder al te grote kansen te hebben afgedwongen, tot de 71e minuut. Een vrij trap vanaf links werd door Bart Nieland hard binnen de vijf meter gebracht. Met de rug naar het doel staand was het invaller Ben Ophof die met een volgens eigen zeggen bewust hakje de bal miraculeus achter doelman Terwal liet verdwijnen: 1 – 2. En hoewel Actief best wel een aantal mogelijkheden kreeg de voorsprong verder uit te bouwen, was het Westerwolde dat de smaak te pakken had en de gelijkmaker liet aantekenen. Goed doorzetten door eveneens invaller Mark Geukes zorgde ervoor dat de bal in de 75e minuut plots voor de voeten van de geheel vrijstaande Julian Smid viel. Ook zijn harde schuiver was onhoudbaar en dus stond er tot vreugde van geheel Westerwolde zo maar 2 – 2 op het scorebord. En toen had Ben Ophof in de 83e minuut nog een uitgelezen kans tot matchwinnaar te worden gekroond. Jammer genoeg voor de jonge “Duutser” verdween zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal. Maar zoals in de inleiding al gememoreerd zou een derde Westerwolde-treffer misschien iets te veel van het goede zijn geweest.

Op zich is Westerwolde met het resultaat van deze middag niet veel opgeschoten ten opzichte van de directe concurrentie en derhalve blijft het ook de komende weken nog nadrukkelijk naar beneden kijken wat betreft de stand op de ranglijst. Maar een compleet Westerwolde, met hopelijk ook de gebroeders v.d. Laan weer in de gelederen, kan het elke opponent in deze derde klasse lastig maken. Wat dat betreft staat er volgende week zondag 11  februari weer een mooie nieuwe uitdaging op het programma. De ploeg mag dan op bezoek bij de nieuwe koploper na deze speelmiddag, genaamd Peize. De wedstrijd begint om 14.00 uur en is dan meteen al weer de laatste wedstrijd in de maand februari. Zondag 3 maart staat daarna de volgende thuiswedstrijd tegen Titan op het programma.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veerkrachtig Westerwolde pakt punt

Waar de eerste ontmoeting tussen Westerwolde en MOVV een nederlaag opleverde voor de Vlagtwedders, ...

SJS wint op bezoek bij SVBO

SJS herstelde zich goed van de nederlaag tegen Vitesse '63 en versloeg SVBO.

SC Stadskanaal verzuimd Muntendam genadeklap te geven

In de strijd om promotie naar de tweede klasse heeft Stadskanaal uitstekende zaken gedaan. ...