Onstwedder Boys nipt onderuit tegen Zuidhorn

Onstwedder Boys ging in eigen huis nipt onderuit tegen Zuidhorn.

Op Sportpark De Boskamp verloor Onstwedder Boys zaterdagmiddag met 0 – 1 van Zuidhorn. Hierdoor is de ploeg van  trainer/coach Harold Molanus nu gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Van de vier wedstrijden na de winterstop gingen er drie verloren. Ook werd er in vier wedstrijden maar twee keer gescoord.

Het was lang geleden dat er een ontmoeting tussen Onstwedder Boys en Zuidhorn op het programma stond. Hiervoor moeten we terug naar het seizoen 2006/2007. Zuidhorn speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse en verloor de laatste nacompetitiewedstrijd, waardoor het uiteindelijk degradeerde. Bij Onstwedder Boys ontbreken deze middag Anne Wilzing (schorsing) en Gerben Meems (blessure). Hierdoor is er een plaats in de spits voor Bert Jan Wilzing.

In de eerste helft krijgen de toeschouwers een levendig duel voorgeschoteld, waarin beide teams op de aanval spelen. Al na drie minuten spelen is er een mogelijkheid voor de thuisclub als Mart Wilzing goed wordt vrijgespeeld. Hij raakt de bal echter niet goed, waardoor de bal naast het doel van Zuidhorn gaat. Even later test Jaap Jacobs namens Zuidhorn met een schot vanaf een meter of twintig keeper Rein Koudstaal. Koudstaal kan eenvoudig redding brengen. Na tien minuten spelen is er een grote kans voor de bezoekers. Corné Zuidema wordt vanaf de eigen helft diep gestuurd en gaat alleen op het doel van Onstwedder Boys af. Zuidema faalt in de afronding en schiet over. Jaap Jacobs krijgt nog een mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal belandt in de handen van Rein Koudstaal. Jarno Sterenborg brengt na een half uur spelen Rutgert Tipker in stelling, maar Tipker kan de bal niet controleren, waardoor een goede mogelijkheid verloren gaat. Aan de andere kant wordt een vrije trap van Thijs Zwarteveen door Rein Koudstaal verwerkt tot corner. In de slotfase van de eerste helft is Onstwedder Boys nog een keer gevaarlijk. Een voorzet wordt door Bert Jan Wilzing net over het doel gekopt. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

Lees hier het volledige verslag: Onstwedder Boys – Zuidhorn

Bron: Onstwedde.info