Westerwolde verliest met gedecideerde cijfers van Titan

Titan bleek zondag een maatje te groot voor Westerwolde.

Foto Harm Jan Pleiter, Titan droeg dankzij een overwinning de laatste plaats over aan Westerwolde.

In een wedstrijd waar Westerwolde al vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliep, kreeg de formatie van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker een ruime nederlaag tegen het Nieuw-Weerdinger Titan te verwerken. Dat Titan een uiteindelijke 4-1 overwinning behaalde, betekende dat de thuisploeg de laatste plaats in de tussenstand overdroeg aan de Vlagtwedders. Mede door het ontbreken van vijf potentiële basisspelers kwam Westerwolde er deze middag niet aan te pas tegen een over de gehele wedstrijd gezien sterkere tegenstander. En hoewel Westerwolde de 1-0 achterstand bij rust in eerste instantie nog wist weg te poetsen, maakten de deze middag in het donkerblauw gestoken bezoekers geen recht op een overwinning. Sterker nog, het feit dat Titan deze middag minimaal zeven keer de lat of paal raakte, geeft des te meer aan dat de ploeg van trainer Goeree deze zondag de bovenliggende partij was.

Titan heer en meester

Vanaf acquit liet Titan zien wat de bedoeling van deze middag was; het in eigen huis houden van de punten. Dit leidde na een halve minuut spelen tot de eerste corner voor de thuisploeg. Scheidsrechter Hindriks liet bij het nemen van de corner blijken prima op de hoogte te zijn van de spelregels. Nadat de bal vanuit de hoekschop tegen de paal kwam en zonder aangeraakt te zijn door een andere speler weer bij de hoekschopnemer terug kwam, floot hij af en gaf hij Westerwolde een indirecte vrije trap. Maar omdat de gasten vanuit deze vrije trap de bal direct weer verloren, was het spits Harm Jan Moesker die door de bal prima af te schermen vanuit de draai doelman Bas Boonman deze middag voor de eerste keer het nakijken gaf: 1-0. Westerwolde probeerde met man en macht deze vroege achterstand ongedaan te maken, maar aanvallend was er te weinig ondersteuning voor de voorwaartsen om echt gevaarlijk te worden. De grootste kansen waren en bleven er voor Titan. Trainer Streuding probeerde na een geveinsde blessure van doelman Boonman zijn manschappen de nodige instructies te geven hoe de tegenstander verder te bestrijden, maar tot resultaat leidde dit voorlopig niet. Wel had René v.d. Laan in de 44e minuut nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar oog in oog met doelman Remon Poede van Titan wist hij dit keer het net niet te vinden. Scheidsrechter Hindriks, die gezien over de gehele wedstrijd soms ietwat te lankmoedig floot, maar geen gele of rode kaarten nodig had, stuurde beide teams dan ook met de kleinst mogelijke voorsprong voor Titan naar de kleedkamers.

Titan trekt wedstrijd naar zich toe

Na tien minuten in de tweede helft dan toch de gelijkmaker van Westerwolde. Een te zacht teruggespeelde bal werd door René v.d. Laan onderschept en het was voor hem dan ook een koud kunstje zijn eerste competitietreffer van dit seizoen binnen te schuiven: 1-1. Lang kon de in grote getale meegereisde aanhang van Westerwolde niet van deze gelijke strand genieten, want vijf minuten later kwam Titan opnieuw op voorsprong. Het was Dennis Faber die met een aantal knappe kapbewegingen de verdedigers van Westerwolde het bos in stuurde, waarna hij beheerst raak schoot: 2-1. En toen het in de 75e minuut 3-1 werd, was de wedstrijd over en uit. Het was invaller Patrick Luiten die met een fraaie kopbal de wedstrijd in het slot gooide. Voor Westerwolde het moment om drie jonge invallers binnen de lijnen te brengen, maar ook dit had niet het gewenste resultaat. Sterker nog, in de slotfase wist Roy Super de uiteindelijke stand te bepalen; een breed gelegde bal had hij voor open doel voor het intikken: 4-1. Gelukkig wist de jeugdige Boonman met een aantal prima reddingen in de slotfase te voorkomen dat de nederlaag nog groter zou uitvallen. En na negentig minuten voetballen op een mooi complex in Nieuw-Weerdinge was het duidelijk: Titan doet voorlopig de laatste plaats op de ranglijst over aan Westerwolde.