Onstwedder Boys met gemak langs Harkstede

OnstweddeIn derde wedstrijd van het seizoen heeft Onstwedder Boys ‘eindelijk’ haar eerste overwinning in de tas. De ploeg van Fokke de Jonge, die vorig seizoen uit de derde klasse degradeerde, wist tot de wedstrijd slechts één punt te verzamen. Op het eigen sportpark De Boskamp lieten de oranjehemden echter duidelijk merken dat er niets te halen viel. Na een 3-0 ruststand stokte de teller tegen Harkstede bij 6-0.

Openingstreffer Strockmeijer
In Onstwedde begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de gasten, toen Nigel Haanstra de bal net over schoot. Aan de andere kant was Rutgert Tipker de eerste speler van de thuisploeg die een schot loste: zijn inzet ging ook over. Na een kwartier speler brak de thuisploeg de ban via Chris Strockmeijer: hij werd bij een vrije trap zeer slecht verdedigd, waardoor Strockmeijer geheel vrijstaand de openingstreffer kon maken. Strockmeijer had kort daarna al zijn tweede van de middag kunnen maken, maar een voorzet van Harm-Jan Wilzing werd net over gekopt.

Vroegtijdig beslist
Na een half uur spelen verruimde de thuisploeg de voorsprong via Gerko Scheper. De jonge aanvaller wist na een goede aanval Dick Voorma te passeren. Kolderiek moment na de goal was het uit het veld stappen van Nick Arends: de speler van Harkstede heeft genoeg van het commentaar van zijn ploeggenoten en besluit te gaan douchen. Vlak voor rust lijkt de wedstrijd voor Onstwedder Boys in de tas: Sven Jaegers kopt een bal voor de voeten van Gerko Schepter, die wel raad weet met het buitenkansje: 3-0.

Vlam in de pan
Wanneer de wedstrijd niet al beslist was, dan maakt Peter Orsel aan alle onzekerheid een einde, door via de paal raak te schieten. Daarna sloeg de vlam in de pan. Chris Strockmeijer en zijn directe tegenstander kregen het met elkaar aan de stok en werden door de scheidsrechter gewaarschuwd. Kort daarop werd Strockmeijer tegen de grond gewerkt door Richard van Maar, die van scheidsrechter Warrink rood krijgt en kan vertrekken. Het duurde daarna een paar minuten voordat de wedstrijd hervat kon worden.

Toetje
In de slotfase scoorde Onstwedder Boys vervolgens nog twee keer. Een mooie combinatie tussen Peter Orsel en Gerben Meems wordt door Meems keurig afgerond en in de extra tijd is een voorzet van Peter Orsel niet te missen voor Jelle de Vries: 6-0. Door deze eerste overwinning staat Onstwedder Boys nu in de middenmoot met vier punten uit drie wedstrijden. Komende zaterdag staat in Groningen de wedstrijd tegen Amicitia VMC op het programma.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Verdiende driepunter voor De Treffer tegen JVV

De Treffer '16 heeft afgerekend met JVV. De ploeg uit Tweede Exloërmond zette de ...

Gehavend Ter Apel ’96 gelijk tegen Zwartemeer

Onder prima weersomstandigheden speelde FC Ter Apel ’96 afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. ...

Mussel verliest topper van VCG

Mussel verloor van concurrent VCG, waardoor de titelstrijd weer open ligt.