SJS in derby moeizaam langs hekkensluiter Mussel

SJS won met de nodige moeite de derby tegen Mussel.

Op de eerste echte lentedag trad SJS aan tegen SV Mussel op sportpark De Slenk. Na een roerige week, met het vertrek van hoofdtrainer Schaart, stond alles in het teken van de derby waarin SJS moest zorgen voor een overwinning om mee te blijven doen om de prijzen in 4F. Daar slaagden de Knoalster in na een moeizame wedstrijd, die met 0-1 werd gewonnen.

Met assistent-trainer Arkema en trainer van SJS 2, Erwin Rubingh, op de bank werd er om 14.30 uur afgetrapt op een hobbelveld maar met een heerlijk zonnetje. SJS moet het nog altijd doen met een karrevracht aan afwezigen, maar zoals het spreekwoord luidt ‘moet je roeien met de riemen die je hebt’. De volgende elf namen mochten het gaan doen: Bos, Kingma, Zuidema, Raadsveld en Venema; Timmer, Breedveld, Groenewold en Dekker; Heidema en De Koe. Op de bank begon Leffers en later kwamen daar O19-speler Brand en tweede elftalspelers Van der Laan en Maxim Raadsveld nog bij.

Snelle openingstreffer SJS

In de beginfase was het spelbeeld wel direct duidelijk. De gastheren hadden eveneens veel afwezigen/geblesseerden en parkeerden daarmee de bus voor de eigen zestien. In de counter probeerde Mussel eruit te komen en succes te behalen. SJS mocht dus het spel gaan maken. Het eerste kwartier was het vooral zoeken en het veld bemoeilijkte goed en snel voetbal. Een aantal keren probeerde Zuidema de diepte te zoeken met een lange bal en dat lukte in de 12e minuut meer dan goed. Vanaf links werd bal voorgezet en doordat een verdediger de bal beroerde, verraste deze doelman Weidijk en viel de bal plots op het hoofd van De Koe die van dichtbij binnen knikte, 0-1.

Een kickstart voor SJS en lekker om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. SJS probeerde de score te verdubbelen, maar het spel was vooral te statisch om echt gevaarlijk te worden. De meest beweeglijke speler was toch De Koe, die ook in de 20e minuut goed doorzette en een schot op doel kon wagen, maar Weidijk keerde deze bekwaam. Zoals gezegd probeerde Mussel het vooral in de tegenstoot en zo kwamen ze op het halve uur er gevaarlijk uit door een inschattingsfout van Zuidema. Gelukkig stond ook doelman Bos zijn mannetje en keerde hij de bal, waardoor SJS een tegendoelpunt bespaard bleef. SJS kwam vervolgens niet verder dan een kopkansje voor De Koe uit een vrije trap van Dekker, maar de bal ging net naast het doel. En zo mocht een matig spelend SJS gaan rusten met een minimale voorsprong.

Morrend SJS-publiek

Na de rust werd het er niet veel beter op en begon het SJS-publiek wat te morren. De onzichtbare Heidema was al vervangen door youngster Brand. Het publiek had toch een reactie verwacht van de ploeg na het vertrek van de hoofdtrainer, maar de manschappen waren niet in staat om de muur van Mussel te breken. Het ontbrak de Knoalsters aan creativiteit en veelal werd de bal in al zo drukke trechter gebracht waar het gemakkelijk verdedigen bleek voor de gastheren. Als er dan al balverlies werd geleden, probeerde Mussel door met name good old Thijmen Stuut het spel snel te verplaatsen richting de SJS-goal. Echter was Mussel ook lange tijd niet bij machte om tot een fatsoenlijke aanval te komen.

Op wat kleine kansjes na van De Koe en Timmer bleef het lang bij de minimale voorsprong en dan weet je vaak wel hoe laat het is. Mussel bleef geloof houden in een resultaat en SJS bakte er verder weinig van. Nadat Dekker het veld moest ruimen met een lichte blessure, hij werd vervangen door Stijn van der Laan, kwam Mussel toch akelig dichtbij de gelijkmaker. Het was Stuut, die doelman Bos omspeelde (volgens SJS vanuit buitenspelpositie) en de bal richting doel schoot, maar daar was Kingma al verdacht op en hij wist de bal ternauwernood vlak vóór lijn tot hoekschop te promoveren. SJS mocht van geluk spreken.

Hectische slotfase

Het bleef hectisch in de slotfase, want de hoekschop werd ingebracht en slecht uitverdedigd. Nadat de bal opnieuw in de zestien werd gebracht, schreeuwde iedereen van Mussel moord en brand vanwege een vermeende handsbal, echter zag de scheidsrechter dat anders en kwam er dus geen strafschop voor de gastheren. In de tegenaanval kreeg Groenewold nog een grote kans, maar zijn harde schot werd gekeerd door doelman Weidijk en zo bleef het tot de laatste seconde hectisch en spannend.

Gelukkig werd er na 10 minuten blessuretijd afgefloten en kon SJS drie zeer waardevolle punten bijschrijven. Door het verlies van koploper SV Borger schuift de gehele top van 4F weer in elkaar en bezet SJS nu de gedeelde 3e plaats met Hollandscheveld. FC Assen is de nieuwe koploper (twee punten meer), maar ook SCN en Fit Boys mengen zich in de strijd om promotie. Op deze manier blijft de competitie spannend tot de laatste speeldag.

SJS zal toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen en hopen dat de ziekenboeg snel leegstroomt, want volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd CSVC. De Coevordenaren willen ook graag meedoen om de prijzen, maar SJS wil ze eigenlijk verder op achterstand zetten. Een mooie affiche dus volgende week aan de Julianastraat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website