SJS in eigen huis onderuit tegen CSVC

SJS ging in eigen huis met 0-3 onderuit tegen CSVC en moet voorlopig een pas op de plaats maken.

SJS moest haar meerdere erkennen in directe concurrent CSVC uit Coevorden dat met een verdiende zege op zak terugkeerde naar het thuisfront. Er lijkt wel een vloek te rusten op het aantal blessures bij de thuisploeg, maar dat mag alsnog geen excuses zijn voor de wijze waarop de nederlaag tot stand kwam.

In de warming-up bleek dat aanvalsleider Heidema moest afhaken en de net teruggekeerde Floris Wientjes zijn plaats moest gaan invullen. Niet een ideaal scenario, maar het trainersduo Rubingh/Arkema had niet veel andere keuzes te maken. Met de volgende elf begon SJS de wedstrijd op zoek naar een resultaat: Bos, Kingma, Zuidema, Venema; Timmer, Raadsveld, Breedveld, Smid en Dekker; De Koe en Wientjes. Op de bank zaten Heidema, tweede elftalspelers Sieders, Raadsveld en Van der Laan en O19-speler Brand.

Strafschop tegen voor SJS

In de eerste fase van het duel ging de wedstrijd gelijk op. Ook de gasten hadden te kampen met een aantal afwezigen, maar duels tussen beide ploegen zijn altijd close en de krachtsverhoudingen klein. Er was eigenlijk weinig aan de hand tot de 26e minuut. Kingma verdedigde niet goed uit en bracht daardoor zijn medeverdediger Zuidema in de problemen in de eigen zestien. CSVC maakte daar gebruik van en Zuidema vloerde de Coevorder-aanvaller onregelmatig, waardoor scheidsrechter Nieboer niet anders kon dan de bal op de stip leggen. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Bart Turien, 0-1.

Apathisch SJS

In de fase erna zette SJS er maar bar weinig tegenover, omdat het de ploeg momenteel aan creativiteit ontbreekt. De ploeg speelde apathisch en zag bijvoorbeeld niet hoeveel ruimte er lag aan de rechterkant. Er werd dan ook minimaal gebruik van gemaakt. Dan kun je zeggen dat er niet meer in zit op dit moment, maar met strijd en passie kom je een stuk verder dan wat het publiek in de eerste helft voorgeschoteld kreeg. Het enige wapenfeit was een goede actie van Thijmen Raadsveld, die bij zijn man wegdraaide maar de bal over het doel schoot. Voor de rest kwamen de gasten niet echt in gevaar. Moet gezegd dat CSVC er zelf ook weinig tegenover stelde, maar de ploeg ging wel met een minimale voorsprong rusten.

Blessuregevoelig SJS

Een nieuw blessuregeval viel SJS helaas wel ten deel, want in een ogenschijnlijk normaal duel kwam Kingma gehavend uit de strijd dat hij in de kleedkamer achterbleef. Hopelijk valt de blessure mee. Hij werd na rust vervangen door Gerben Sieders. Ook Smid bleef achter in de kleedkamer. Maxin Raadsveld was zijn vervanger. SJS moest dus op zoek naar de gelijkmaker, maar had moeite gevaarlijk te worden. Het spel kabbelde voort en er gebeurde eigenlijk vrij weinig in het eerste kwartier. SJS had een aanvallende impuls nodig en bracht Van der Laan voor Timmer. Daardoor kwam er meer drive in de ploeg, maar toch breidde CSVC kort na de wissel de voorsprong uit. Een voorzet werd dusdanig van richting veranderd door Zuidema, dat Bos aan de grond genageld stond en zag hoe de bal in het doel verdween, 0-2.

Met Van der Laan kwam SJS toch vrij snel daarna dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn kopbal werd echter ternauwernood gekeerd door de Coevorder doelman, waardoor slechts een corner restte. Ook Frank Venema liet zien dat hij nog altijd voldoende strijd, passie en drive in zichzelf naar boven weet te halen. Een voorbeeld voor de andere spelers, want aan SJS-zijde was hij deze middag de beste man van het veld.

Wedstrijd in het slot

Nadat Maxim Raadsveld nog in dezelfde helft dat hij inviel met een blessure moest worden vervangen door Brand, gooide CSVC een kwartier vóór tijd de wedstrijd in het slot, 0-3. En daarmee sluit de ploeg uit Coevorden aan bij de brede top in 4F. Grootste winnaar van het weekend was SV Borger dat directe concurrent FC Assen ruim versloeg (4-0) en opnieuw de koppositie pakte. De Hunebedbewoners staan er het beste voor, maar iedere week kan de stand weer anders zijn zodat de beslissing om het kampioenschap weleens uitgesteld kan gaan worden tot de laatste speeldag.

SJS moet echter echt een ander vaatje gaan tappen om lang mee te kunnen blijven doen om de prijzen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA vergeet kater weg te spoelen

SETA mocht afgelopen zaterdag afreizen naar VEV, op dat moment de nummer elf in ...

Alteveer verliest topper van BNC

Alteveer is er niet in geslaagd om de topper te winnen van BNC en ...

Geen drie op rij voor GKC

In de vierde wedstrijd van het seizoen, en na twee opvolgende overwinningen, trof GKC de ...