SJS knokt zich naar nipte overwinning in topper tegen Hollandscheveld

SJS wist in eigen huis Hollandscheveld te verslaan en blijft daardoor in de titelrace.

SJS tankte vorige week zelfvertrouwen na de winst op VAKO (1-3) en ontving concurrent Hollandscheveld dat ook alleen maar gebaat was bij een overwinning aan de Julianastraat. De maartse buien trokken over het sportpark op deze zaterdagmiddag. Net zo fel als de buien kwam SJS vandaag voor de dag, alhoewel het duel pas aan het einde van de eerste helft echt ontvlamde. Met veel inzet en strijd leverde het SJS wederom de drie punten op en blijft het in de titelrace in het spoor van koploper SV Borger.

Trainer Rubingh zette de volgende elf namen op papier om mee te starten: Bos, Leffers, Zuidema, Raadsveld en Venema; Timmer, Breedveld en Smid; Wientjes, Heidema en De Koe. Op de bank een gemêleerd gezelschap van spelers uit het eerste, tweede en O19 te weten Zuur, Panneman, Pot, Kerkhof, Oosting en Brand. Om half drie werd er afgetrapt aan de Julianastraat en het duurde een tijdje voordat er iets noemenswaardig gebeurde. De blauwe rookbommen van de supportersvereniging waren misschien nog wel het mooiste dat het publiek zag.

SJS op voorsprong

Dat was na een kwartier spelen waarbij Zuidema na een ietwat harde charge direct met geel werd bestraft. Verder waren beide ploegen erg zoekende, maar had SJS een licht overwicht. Toch pakte SJS niet veel later de voorsprong. Goed doorzetten van Mattijn Smid leverde De Koe een vrije doortocht in de zestien en hij schoot beheerst raak, 1-0. Een opsteker voor SJS en de gasten moesten in de achtervolging. Het duurde tot het halve uur dat SJS opnieuw gevaarlijk werd. Heidema brak door na balverlies van de defensie, maar hij maakte jammerlijk de verkeerde keuze en de bal ging voorlangs.

Hollandscheveld werd wat sterker en ook gevaarlijker. Was het een voorzet of een doelpoging, in ieder geval moest doelman Bos zich tot het uiterste strekken om de bal over de lat te tikken. In de opvolgende corner was het opnieuw defensief onrustig in de zestien, maar SJS wist de bal te ruimen en behield zo de voorsprong. Opnieuw kreeg SJS kort daarop te maken met het zoveelste blessuregeval van dit seizoen. De gedegen spelende Breedveld greep naar zijn lies en kon niet verder. Rubingh paste een aanvallende wissel toe en bracht tweede elftalspeler Frank Pot binnen de lijnen, die in de tweede helft nog een belangrijke rol zou gaan spelen. SJS had geluk dat Hollandscheveld niet op gelijke hoogte kwam in de eerste helft, want na een snelle uitbraak waren het Timmer en Smid die met vereende kracht de tegenstoot eruit haalden. Het betekende voor Smid een gele kaart, terwijl hij ook ‘nagetrapt’ werd, waardoor ook de aanvaller van Hollandscheveld op geel getrakteerd werd. Het bleef echter daarbij in de eerste helft en zo gingen beide ploegen rusten.

SJS verdubbelt de marge

De tweede helft was nog niet begonnen of het zonnetje brak eindelijk door en zo ook voor SJS. Niet lang na de start verdubbelde SJS de voorsprong. Een vrije trap werd niet goed verwerkt, waardoor Zuidema de kans kreeg om de bal voor te zetten. Het was vervolgens een koud kunstje voor Frank Pot om zijn allereerste treffer in SJS 1 binnen te tikken. De blijdschap spatte er vanaf en de goal werd als hecht collectief gevierd, 2-0. Daarna ontspon zich een spannende fase waarin van alles gebeurde. De scheidsrechter van dienst moest alle zeilen bij zetten, maar SJS liet zien uit het juiste vaatje te kunnen tappen om een fysieke ploeg als Hollandscheveld partij te kunnen bieden. Hollandscheveld deed verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te maken, maar werden nooit echt gevaarlijk. Het was SJS dat zelf bijna een derde treffer scoorde, de kopbal werd echter op de lijn gekeerd. In de tegenstoot was het Mattijn Smid, die tegen een tweede gele kaart aanliep. SJS moest met tien man verder en er waren nog minimaal 25 minuten te spelen.

SJS trekt zege met tien man over de streep

SJS streed voor wat het waard was, soms op de grens, soms er net een beetje over. Tot grote frustratie van de gasten, die daardoor niet de druk erop kregen zoals ze hadden gewild. Toch moest SJS de aansluitingstreffer incasseren. Voorafgegaan aan vermeend buitenspel werd de bal opnieuw voorgezet en uitstekend binnen getikt door Jan Hagen, 2-1. Met nog ongeveer tien minuten op de klok werd het billen knijpen aan de Julianastraat, maar SJS bleef met tien man overeind. Alles werd in de strijd gegooid, het publiek ging erachter staan en dat hielp de moegestreden ploeg door deze moeilijke fase. Rubingh bracht met debutant Kerkhof, Brand en Oosting verse krachten. Zij vervingen Leffers, De Koe en Pot.

Hollandscheveld probeerde het nog wel, maar behalve een hard schot dat over het doel van Bos vloog, kwam het niet. En zo floot de scheidsrechter rond 16.30 uur voor het einde van de wedstrijd en mocht SJS weer drie hele belangrijke punten bijschrijven. Hollandscheveld haakt voorlopig af voor de titelstrijd, maar in 4F is alles mogelijk. Er is namelijk geen enkele stabiele ploeg, die er boven uitsteekt en dat maakt het enorm spannend. SJS mag volgende week op herhaling bij SV Mussel, dat LEO verder uit het zicht zag verdwijnen. Het zal een vurige derby worden, want SJS is tot op het bot gemotiveerd om opnieuw de drie punten mee naar huis te nemen. Aftrap is om 14.30 uur op sportpark De Slenk en we hopen dat het publiek in grote getale onze jongens zal steunen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Gieterveen houdt punt in eigen huis

Nadat het eerste elftal van v.v. Gieterveen vorige week tegen een nederlaag aan liep ...

Fotoverslag: Stadskanaal stoot ZNC uit de tweede klasse

SC Stadskanaal heeft na een zinderend voetbalgevecht met ZNC van plaats gewisseld met de ...