Borger geen periodekampioen na remise tegen Wildervank

Borger speelde gelijk tegen Wildervank en zag zo de periodetitel aan de neus voorbij gaan.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger en Wildervank bleven steken op een 0-0 gelijkspel.

Bij winst in het inhaalduel tegen Wildervank had voetbalvereniging SV Borger de tweede periodetitel gepakt. Zo ver kwam het niet. Na een belabberde wedstrijd stapten de beide teams met de brilstand op het bord van het veld. Waar de bank van Wildervank het gelijkspel met gejuich begroette waren de Borgernaren gelaten. Er zat deze winderige zaterdagmiddag op de knollentuin van sportpark de Drift simpelweg niet meer in. Het bericht dat concurrent SJS verloor van hekkensluiter Mussel bracht zelfs nog een kleine glimlach op de gelaten van de ingetogen groenhemden.

Hotseknotsbegonia bij Borger – Wildervank

De thuisploeg miste bij de aftrap de nummers één tot en met drie van de eigen topscorerslijst. Hendrik Gustin, Dylan Berghuis en Floris Hiddink kampten met blessures en waren niet in staat om te spelen. Misschien verklaart dit gelijk het gebrek aan offensieve daadkracht. Hoewel de vervangers zich de pleuris werkten ontbrak het in aanvallend opzicht de hele wedstrijd aan finesse. Over de eerste helft kan ik verder kort zijn. Het was zoals oud-voetbaltrainer Bert Jacobs het ooit legendarisch introduceerde: ‘hotseknotsbegoniavoetbal’. De gasten waren het meest gevaarlijk, maar eigenlijk bakten beide teams er helemaal niets van. Verzachtende omstandigheden waren er wel degelijk. De harde wind en het belachelijk slechte veld hielpen op z’n zachtst gezegd niet mee.  Met name het tweede blijft opmerkelijk op een nog niet zo lang geleden gerenoveerd sportcomplex, in een juist onder graszodenboeren meer dan geliefde omgeving.

Duivels dilemma voor Borger-trainer Joling

Het tweede bedrijf bracht meer van hetzelfde. Na een dik kwartier voetballen kon het enige écht gevaarlijke moment van Borgerzijde genoteerd worden. Een door de wind gedragen vlammend afstandsschot van Matthijs Brink kon slechts ternauwernood tot corner verwerkt worden door Wildervank-goalie Mark Smid. Met de storm in de rug speelde het spel zich nu wel wat meer op de helft van de gasten af, maar de creativiteit om hier iets mee te doen ontbrak volledig. Met enkele venijnige uitbraken was Wildervank ook nu de meest dreigende ploeg. Mark Wolters moest een aantal keren op zijn hoede zijn. Toch was het een echte 0-0 wedstrijd. De mogelijke periodewinst  zat ongetwijfeld wel in de hoofden van de groenwitten, maar in daden was dit niet terug te zien. Ook Arne Joling greep niet in. Geen wissels, terwijl je deze gezien de aanvallende machteloosheid wel had verwacht. De hoofdtrainer koesterde met het oog op de titelstrijd vermoedelijk het punt boven het nemen van risico’s om de periodetitel binnen te slepen. Een duivels dilemma. Misschien zal in mei pas blijken of dit verstandig was. De brilstand bleef deze dag in elk geval op het bord. De tweede periodetitel kon door FC Assen met enig uitstel alsnog gevierd worden.

Krankzinnige vierde klasse F

Zo blijft Borger koploper en liep het zelfs twee punten uit op concurrent SJS, dat net als Borger (en ook Wildervank) eerder niet wist te winnen van rode lantaarndrager Mussel. Met nog vijf wedstrijden te gaan valt er nog geen zinnig woord te zeggen over de afloop. De groenhemden leiden de krankzinnig vierde klasse F nu met twee punten voorsprong op FC Assen. SJS staat op vier punten van de lijstaanvoerder en daar weer een puntje achter zitten Fit Boys en SCN op de bagagedrager. Volgende week gaan de groenhemden op bezoek bij VAKO. In de thuiswedstrijd bleven de bewoners van de Hunebedhoofdstad steken op een gelijkspel. Men heeft dus nog wat goed te maken!

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Wildervank

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kwetsbaar SJS verliest bij Corenos

SJS heeft op bezoek bij Corenos dure punten laten liggen. Door de nederlaag in ...

Pijnlijke nederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys leed een pijnlijke nederlaag tegen Wildervank en lijkt af te haken voor ...

Nieuw Buinen geeft niet thuis

Nieuw Buinen heeft de verrassende winst op koploper Alcides geen passend vervolg gegeven. Op ...