Overzicht zondag vierde klasse C: Eext en Gieterveen laten zege gippen

Gelijke spelen voor Gieterveen en Eext, Barveld ging onderuit.

Eext – Siddeburen: 1-1

Voor Eext stond zondag de topper tegen Siddeburen op het programma. De gasten doen nog mee om de titel, maar verspeelden wel twee dure punten op bezoek bij Eext. Dat aast nog op een plekje in de nacompetitie. De thuisploeg stond lang op voorsprong door een doelpunt van Gert Warring, maar zag Siddeburen in de slotfase nog langszij komen. In diezelfde slotfase mocht Jonas Buiter met twee keer geel op zak nog inrukken.

Gieterveen – Drieborg: 3-3

Gieterveen is de laatste weken op dreef en ook tegen Drieborg leek er weer een overwinning in de maak. De Gieterveners kwamen in eerste instantie op een 1-0 achterstand, maar bogen voor rust die om in een 2-1 voorsprong. Na de pauze kwam Drieborg weer op gelijke hoogte, waarna Gieterveen in de laatste minuten via Jesse Nijhuis alsnog de volle buit leek te gaan pakken. In extremis viel alsnog de 3-3, waardoor de druiven uiteindelijk zuur waren voor Gieterveen.

Bareveld – Heiligerlee: 0-2

Bareveld weerde zich kranig tegen koploper Heiligerlee, dat uiteindelijk toch een maatje te groot bleek. Via Kemy Neland en Niels Eden gingen de punten mee in de tas van de bezoekers. Heiligerlee blijft daardoor koploper, terwijl Bareveld onder de streep blijft staan.