SC Stadskanaal heeft periodetitel voor het grijpen

stadskanaal_JPGVoor Stadskanaal stond een lastige horde op het programma in de strijd om het winnen van een periodetitel: de uitwedstrijd tegen HODO. Thuis werd de ploeg uit Hollandscheveld met 3-1 geklopt, maar dat ging destijds niet gemakkelijk. Ook nu leek het er met name de eerste helft op dat het zou blijven bij een kleine overwinning of een gelijkspel. Maar een ontketend Stadskanaal, met Sten Vos en Jeffrey Bakker als uitblinkers zorgden voor een 0-6 overwinning.

In balans
De eerste helft kenmerkte zich door moeilijk voetbal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de ploegen kwamen niet verder dan een paar mogelijkheden. Bidjoy Ramcharan leek de score te gaan openen toen hij nog maar één verdediger op zijn weg trof. Maar in plaats van af te werken, koos hij voor de kapbeweging, die werd doorzien door de verdediger. Even later kreeg HODO twee mogelijkheden. Een schot werd tot corner verwerkt door keeper Royce Geerlings. Vanuit deze corner kon vrij worden ingekopt, maar de bal ging naast. De volgende mogelijkheid was voor Bakker die een doorgekopte bal van Ramcharan binnen kon schieten, maar het schot was te slap.

Feiken schiet raak
Uiteindelijk was het tien minuten voor rust dat Denny Feiken de score opende. Een vrije trap stuiterde via de lat het doel in en werd er door de keeper weer uitgetikt. De scheidsrechter zag echter dat de bal de lijn was gepasseerd en kende het doelpunt toe: 0-1. Ook HODO kreeg hierna vanuit een vrije trap weer een kans, maar deze werd goed gepakt door Geerlings.

Flankflitsers en uitblinkers Vos en Bakker...
Flankflitsers en uitblinkers Vos en Bakker…

Bakker beslist duel
Tien minuten na rust leek Feiken opnieuw vanuit een vrije trap te scoren, maar zijn schot werd net over getikt door keeper Gerry Mol van HODO. Na een uur spelen mocht Stadskanaal ingooien en daarin heeft het met Erik Kok een wapen. Zijn ingooi werd doorgekopt en belandde bij Bakker die koelbloedig afrondde: 0-2. Tien minuten later was het opnieuw Bakker die scoorde. De rechtsbuiten kreeg de bal op eigen helft en kon alleen op doelman Mol af en rondde opnieuw beheerst af voor de 0-3. De wedstrijd was gespeeld en HODO ging steeds meer uit de positie lopen. Voor Bakker en Vos waren dit uitgelezen kansen om meer goals te maken.

Slotakkoord voor Vos
Ondertussen was Martijn van der Goot erin gekomen voor de geblesseerde Hidde-Jan Hidding. De invaller was gelijk aanwezig. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd stuurde hij Vos weg, die vanaf rechts naar binnen liep en de bal achter keeper Mol schoot: 0-4. Ondertussen waren Mario Georgescu en Tristan Rotman ook in het veld gekomen: kort na de wisseling scoorde Georgescu op aangeven van Rotman de 0-5. Twee minuten later maakte Vos ook nog de 0-6, dit was van Stadskanaal-zijde het laatste wapenfeit. Stadskanaal geloofde het wel, en HODO had niet zoveel in te brengen. Toch kregen de mannen uit Hollandscheveld in de blessuretijd nog een grote kans, maar keeper Geerlings tikte het schot met de vingertopper uit het doel. Door deze 6-0 overwinning gaat Stadskanaal aan kop in de derde periode, Zwartemeer staat in punten gelijk.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Valthermond naar winst in Zuidbroek

Trainer Harris heeft dit jaar qua personele bezetting iets meer mogelijkheden dan afgelopen seizoenen ...

Stadskanaal maatje te groot voor SJS in stadsderby

Stadskanaal bleek in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen duidelijk een maatje te groot ...

Gasselternijveen de gelukkigste in Alteveer

Tijdens de voorlaatste competitieronde was Gasselternijveen de grote winnaar in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer. In een wedstrijd ...