Alteveer: geen spektakel, maar wel drie punten

alteveerAlteveer moest in de vierde speelronde thuis aantreden tegen Zuidlaarderveen. Voorzichtigheid was deze middag geboden, want ondanks de laatste plaats van de gasten, behaalden zij vorige week een verdienstelijk gelijkspel tegen Kwiek. In een weinig spectaculaire wedstrijd boekte Alteveer een degelijke 2-0 overwinning, waardoor de ploeg van Rik Udema aansluiting vindt in de middenmoot.

Rebound Schenkel
Met dezelfde elf namen als een week eerder zette Alteveer de tegenstander vroegtijdig onder druk. Zij konden zodoende alleen maar de lange bal hanteren, wat zorgde voor een rommelige openingsfase. De eerste kans was voor de geel-zwarten, maar aanvaller Roy de Wijk schoot na een goede aanval ruim over. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Na ongeveer twintig minuten tikte Bryan Schenkel de 1-0 binnen, nadat Rudy Akpinar de paal had geraakt. Hierna viel er weinig meer te beleven op Sportpark De Ekkelhörn. Doelman Van Duuren moest welgeteld één keer in actie komen toen Juan Soemosemito voor hem opdook en zodoende bleef de ruststand 1-0.

Solide defensie
Ook de tweede helft verliep rommelig, maar wel waren de beste kansen voor Alteveer. Rudy Wortelboer had tot twee keer toe de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar zijn kopballen leverden geen doelpunt op. In de omschakeling kreeg wederom Soemosemito de kans om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar ook hij schoot rakelings over. Verder had Zuidlaarderveen weinig in te brengen tegen de solide defensie van Alteveer onder leiding van Meems en Van der Kamp.

Belangrijke overwinning
Trainer Rik Udema bracht in de tweede helft Bart Nieland binnen de lijnen voor Wortelboer, waarna het spel op het middenveld beter begon te lopen. Nieland leverde een aantal goede passes af, waaronder één lange pass op De Wijk. De spits, die deze middag veel pech had in de afronding, kwam nu wel tot scoren en daarmee zette hij zijn ploeg op een veilige 2-0 voorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar en zo boekte Alteveer een belangrijke overwinning.