SPW heeft afgelopen zaterdagavond een duidelijke overwinning geboekt op concurrent Bareveld. Het duel tussen de nummers twee en drie van de vijfde klasse F eindigde in 3-0, met twee treffers van Benjamin Eling. Hierdoor hebben de Knoalsters de tegenstander op zes punten achterstand gezet en houd men druk op koploper PJC.

Specialist Eling
De avondwedstrijd werd door veel toeschouwers bezocht en beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van. Zij gingen voortvarend van start en zodoende golfde het spel op en neer. De eerste kans hierbij was voor SPW, die gepakt werd door de keeper van Bareveld. Verderop in de eerste helft kreeg Bareveld wat meer de overhand, maar was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Specialist Benjamin Eling scoorde de 1-0 uit een vrije trap.

Uiterste krachtsinspanning
De gasten werden hierna bijna weer in de wedstrijd geholpen door Davey Kloen. Hij kopte de bal voor de handen van keeper De Jonge weg, waarna de keeper deze met een uiterste krachtsinspanning nog kon redden. Hierdoor behield SPW de voorsprong en wist Jelmer Valk deze zelfs nog uit te breiden. Na een goede actie vanaf links schoot hij de 2-0 in de linker benedenhoek.

Geen grip
Door deze achterstand begon Bareveld sterk aan de tweede helft en had SPW weinig in te brengen. De blauwhemden kregen geen grip op de gasten, maar gaven ook geen grote kansen weg. Langzaam maar zeker kwam ook SPW weer beter in haar spel en was het Eling die de wedstrijd besliste. Na een geweldige pass van Erik Meijer draaide Eling goed naar zijn linkerbeen en plaatste hij de bal in de hoek: 3-0. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en bleven de belangrijke punten op sportpark Noord.