Musselkanaal verliest duel met twee gezichten

Musselkanaal blijft in zwaar weer verkeren in de derde klasse C. Door een nederlaag in eigen huis tegen EMMS staan de groen-witten nog steeds onderaan en moeten er gauw punten gepakt worden. De wedstrijd tegen HODO, dat één plaats hoger staat, op 19 november is wat dat betreft al een cruciale.

Goede vorm

De thuisploeg had vanmiddag wellicht wel meer verdiend. Zij maakten het EMMS knap lastig door veel strijd te leveren en de in goede vorm verkerende Arjan Scholte Aalbes hield zijn ploeg meerdere malen in de wedstrijd. Na een kwartier moest hij echter capituleren op een inzet van Glen ter Wielen, die de bal onder hem door kon schuiven.

Knappe reddingen

Musselkanaal werd voor rust vooral gevaarlijk met enkele corners, maar doelpunten leverden deze niet op. De gasten uit Slagharen hadden vlak voor rust de marge al kunnen vergroten, maar twee keer hield Scholte Aalbes zijn ploeg op de been met knappe reddingen.

Prachtige vrije trap

In de tweede helft drong de ploeg van Albert Kamps EMMS steeds verder terug. Met lange ballen op de spitsen probeerde men gevaarlijk te worden, maar er was een standaardsituatie voor nodig om op gelijke hoogte te komen. Met een prachtige vrije trap in de kruising trok Gerwin Schmitz de stand gelijk: 1-1.

Winst voor het grijpen

Musselkanaal kreeg hierna kans op meer. Zo moest de EMMS-keeper enkele malen handelend optreden en belandde er ook nog een inzet op de lat. En toen Glenn ter Wielen zijn tweede gele kaart kreeg voor aanmerkingen op de leiding leek de winst voor het grijpen voor de thuisploeg. Dit liep echter anders.

Musselkanaal geknakt

Enkele minuten voor het einde kwam EMMS dan toch weer op voorsprong. Het was Maurice Kosse die raak schoot. Musselkanaal was geknakt en in blessuretijd bepaalde Jord Anbergen de stand op 1-3, nadat hij nu wel Scholte Aalbes passeerde. Weer een nederlaag voor Musselkanaal, waar er wellicht meer in had gezeten.