Gieterveen zegeviert in doelpuntenfestijn tegen Smilde ’94

Gieterveen won in een zeer doelpuntrijke wedstrijd van Smilde ’94.

In een doelpuntrijke wedstrijd boekte Gieterveen haar vierde thuisoverwinning op rij en heeft het zelfs nog enig zicht op de derde periode, mocht met name Sellingen zich nog verslikken in de komende speelrondes.

Beide teams leken wat lamlendig aan de wedstrijd te beginnen, maar dat weerhield de thuisploeg er niet van om al vroeg op voorsprong te komen. Van der Veen stuurde Bakker diep over de rechterflank die daarna Oeben alleen voor keeper Blaauw zette. Oeben bleef kalm en schoof de bal onder de uitkomende sluitpost door.

Gelijke stand

Niet veel later kon Ramcharan de voorsprong verdubbelen, maar hij mistte wel één op één met Blaauw. Smilde was in de tussentijd enkel wat dreigend geworden vanuit standaardsituaties, maar stond na een half uur wel met 1-2 voor. Eerst werd een voorzet van Ivo van der Velde niet aangeraakt, waardoor hij er bij de tweede paal in viel en na een half uur volleerde Thom de Vries een afgeslagen inworp in de verre hoek. Vlak voor rust werd de stand alsnog gelijk getrokken, nadat Ramcharan de bal van dichtbij in de lege goal wist te tikken.

Overklassen

In de 2e helft ging de wedstrijd in eerste instantie gelijk op, totdat Bart Caspers één van de vele gevaarlijke corners wist binnen te schieten. Niet veel later maakte Oeben het verschil weer twee, nadat hij wederom een bal van Van der Veen tegen de netten werkte. De ploeg uit Smilde kwam daarna nog enigszins terug doordat de Vries een goedkoop gegeven penalty achter Lugtenborg schoot, maar daarna overklaste de thuisploeg haar tegenstander. Zowel Bakker als Ramcharan omspeelden knap een paar directe tegenstanders, waarna ze beide de score wisten te vergrootten. Het slotakkoord was voor invaller Niek Drent, die een vrije trap prachtig in de kruising krulde!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer pakt punt bij Gruno

Op een winderig en koud sportpark ‘West End’ in Groningen is Alteveer er niet ...

EHS ’85 draait 0-4 achterstand tegen Wedde om in 7-6 overwinning

Een knotsgek en doelpuntrijk bekerduel tussen EHS '85 en Wedde eindigde in een 7-6 ...

HOC en Schoonebeek halen het einde niet

Het duel tussen HOC en Schoonebeek in de vierde klasse D is vroegtijdig beëindigd ...