Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Langer door voetballen tot en met eind juni.”

Gasselternijveen-trainer Robert Oosting en Borger-trainer Arne Joling hopen dat de competities worden uitgespeeld en langer door gaan tot en met eind juni.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal trainers. Zo ook die van de twee trainers Robert Oosting (VV Gasselternijveen) en Arne Joling (SV Borger), die beiden van mening zijn dat het zeer verstandig is om tijdelijk de competities te stoppen.

Volgens beide trainers staat de gezondheid altijd voorop. Oosting daarover: “Het virus grijpt hard om ons heen en hoe mooi het spelletje ook is, gezondheid staat natuurlijk voorop. Daar is Joling het ook mee eens: “Dit was onvermijdelijk denk ik en we moeten hier doorheen met elkaar. De gezondheid van iedereen gaat boven alles.” Wel stipt de trainer volgens hem nog een belangrijk punt aan: “Ik vind het overigens wel belangrijk dat de jeugd t/m 18 jaar kan blijven sporten.”

Maatregelen hebben impact

Ook vinden zowel Oosting als Joling dat het voetbal eigenlijk ook niet zonder publiek moet worden gespeeld. Oosting is daarin dan ook heel stellig: “Voetbal speel je voor het publiek en om na de wedstrijd nog even gezellig na te zitten. Nu is er geen publiek en heeft de club ook geen inkomsten. Als dit altijd zo zou zijn, dan ben ik geen trainer meer.”  Ook Joling is van mening dat de maatregelen behoorlijke impact hebben op het amateurvoetbal. “De verscherpte maatregelen hebben natuurlijk impact, met name op het seniorenvoetbal, zo ook bij SV Borger. De kantine-inkomsten en het sociale leven wat mensen op het voetbalveld hebben is nu ook weg.”

Bekerwedstrijden schrappen

Beide heren achten de kans groot dat er dit jaar niet meer gevoetbald gaat worden, maar hopen dan wel lekker door te kunnen voetballen in de maanden mei en juni. Daarnaast heeft Oosting nog een optie in gedachten om meer speelruimte te creëren. “Misschien is het een idee voor de KNVB om de bekerwedstrijden voor amateurs te schrappen, zodat je extra inhaalmogelijkheden krijgt en zo doordeweeks en in het weekend afgelaste wedstrijden kunt inhalen.

Door voetballen tot en met eind juni

De trainers van Gasselternijveen en Borger hopen in ieder geval dat het seizoen verlengd wordt. Oosting: “Laten we gewoon lekker door voetballen t/m eind juni, dat zijn immers ook de mooiste voetbalmaanden.” Ook collega-trainer Joling is van mening dat, dat de beste optie is: “Ik verwacht dat we dit jaar niet meer spelen en dan hoop ik dat de competitie in mei/juni door loopt, zodat we wel een volwaardige competitie kunnen afwerken.” Overigens hoeven de spelers van Gasselternijveen de komende weken niet stil te zitten volgens Oosting: “Ik heb nu de jongens opdrachten meegegeven, zodat ze thuis of in de sportschool aan de bak kunnen.”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bart Heikens: “Alteveer heeft de beste mentaliteit”

De ambitie om eerste keeper te worden leidde Bart Heikens afgelopen zomer naar Alteveer. ...

“MASH” in de Kanaalstreek: veteranen terug onder de lat

Een bijzondere situatie bij twee Kanaalstreek-clubs, komend weekend. Want door blessures bij eerste keepers ...

Faizel Slagveer: “SJS gaat promoveren!”

Faizel Slagveer is geen onbekende naam in de Kanaalstreek. Hij speelde voor Nieuw-Buinen, Ter ...