Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “Mensen moet hun eigen verantwoordelijkheid nemen.”

Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers en Gieterveen-speler Stefan van der Veen hadden liever doorgespeeld, maar hebben begrip voor de genomen maatregelen.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal spelers. Zo ook die van Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers en Gieterveen-speler Stefan van der Veen.

Jaegers baalt als een stekker dat de competities zijn stilgelegd, maar volgens hem was dit onvermijdelijk: “Er was geen andere keuze meer mogelijk als je kijkt naar alle besmettingen. Natuurlijk baal ik enorm en daarbij is dit niet alleen jammer en vervelend voor spelers en trainers, maar ook voor het publiek. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we het hebben over de gezondheid van mensen, dat is ten alle tijden het belangrijkste.”

Geen kantine-inkomsten

Ook van der Veen zag het al aankomen: “Dit was wel te verwachten. Het liefste voetbal ik elke zondag, met of zonder publiek. Ik weet niet of het stoppen bij draagt aan het terugdringen van het virus, maar ik snap best dat als je de horeca lam legt, dat je dan ook het reizen van de voetballers verbiedt.” Ook stipt de Gietervener aan dat het op deze manier lastig voor verenigingen is: “Ook als we moeten spelen zonder publiek kunnen we het als vereniging lastig krijgen, aangezien we dan ook geen kantine-inkomsten hebben.”  Jaegers hoopt in ieder geval snel weer te kunnen spelen en dan ook met publiek. “Ik hoop dat we over een maand de competitie weer kunnen hervatten en hoop dat we dan zo snel mogelijk weer met publiek erbij kunnen voetballen.”

Verantwoordelijkheid nemen

Wel hoopt de verdediger dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen: “Ik hoop en verwacht van het publiek dat de regels nageleefd worden, zodat we ook de competitie uit kunnen spelen. Die verantwoordelijkheid moet een ieder ook bij zichzelf zoeken.” Van der Veen ziet het iets somberder in, maar ziet ook nog een voordeel in het uitstel van de competitie: “Ik heb er een hard hoofd in dat we dit jaar nog met publiek mogen spelen. Misschien dat we volgend jaar door spelen tot in de zomervakantie, voor de supporters ook wel lekker!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan John Oving (v.v. Buinen)

Laten we er geen doekjes om winden: op dit moment is v.v. Buinen de ...

Daan Stam klaar voor topper tegen Gieten

Het is nog vroeg in het seizoen, maar voor Ter Apel ’96 staat komend ...

Jordie Teuben: “Wij gaan zondag winnen in Ter Apel”

Musselkanaal wist vorig seizoen op de valreep lijfsbehoud te bewerkstelligen in de derde klasse ...