Valthermond is het volledig kwijt

ValthermondLange tijd was Valthermond de enige ploeg die koploper SVV ’04 een beetje kon volgen. Maar vanaf december zijn de mannen van Rick Slor het spoor bijster. De cijfers van de Mondkers zeggen genoeg: slechts acht van de mogelijke 27 punten werden uit de laatste negen wedstrijden behaald. Hierdoor zijn de blauw-witten inmiddels ook afgezakt naar een vierde plaats in de stand van de derde klasse D. Afgelopen zondag werd ook verloren van laagvlieger CEC: het werd 1-4 op sportpark De Meent.

De start van de thuisploeg was voortvarend te noemen: nadat de eerste kans voor de gasten was, kon Edwin Drenth al na twee minuten profiteren van een flater in de defensie van CEC. Ondanks de voorsprong kwam Valthermond niet in wedstrijd en de kansen voor de bezoekers stapelden zich op. Keeper Ronald Veerbeek bleek echter een betrouwbare sluitpost. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat CEC het veldoverwicht kon omzetten in doelpunten. De man die hier twee keer in slaagde was Ruud de Groot. Eén keer scoorde hij uit een één tegen één situatie met Veerbeek en één keer mocht hij vanaf elf meter aanleggen. Hier ging een handsbal van Erik-Jan Veerbeek aan vooraf, die hierdoor met een rode kaart op zak het veld moest verlaten. Hierdoor stond er in de rust een score op het bord die het spelbeeld recht aandeed.

Ook in het tweede bedrijf was CEC de betere ploeg, en weer kon het dit overwicht uitdrukken in doelpunten. Toen er 65 minuten op de klok stond, hadden Sander de Groot en Niko de Boer ook het doel gevonden. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het duel ontsierd door een opstootje tussen Aron Drenthe en Tom Rengers. Beide heren bleken niet van elkaar af te kunnen blijven en moesten dit beiden bekopen met een rode kaart. In het restant van de wedstrijd had CEC de score verder uit kunnen bouwen, maar hierin slaagde men niet.

Aan Valthermond is het nu om komende zondag tegen de nummer twee Twedo op zoek te gaan naar eerherstel én punten om diezelfde plaats te kunnen grijpen in het restant van de competitie.

Bron: www.voetbalnoord.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Damacota verliest ongelukkig van Meedhuizen

Een eigen doelpunt kostte Damacota een nederlaag op bezoek bij Meedhuizen.

Onstwedder Boys redt het niet tegen VIOD

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag niet in geslaagd een goed resultaat te behalen bij ...

Beschamende nederlaag Borger bij laagvlieger SC Angelslo

Borger leed een dure nederlaag tegen Angelslo en zal voorlopig een pas op de ...