Onstwedder BoysAfgelopen zaterdag boekte Onstwedder Boys alweer de elfde zege van het seizoen: in Beetsterzwaag werd de Sweach met 0-1 verslagen, waardoor de oranjehemden op de vierde plaats komen, kort achter de top drie. Dat Onstwedder Boys aan een goed jaar bezig is, blijkt wel uit de resultaten die in 2014 tot nu toe werden geboekt: zeven gespeeld, vijf overwinningen. Alleen tegen de topploegen Borger en Veenhuizen werd verloren. Dat zal ook de reden zijn dat de mannen van Fokke de Jonge tekort zullen komen om een echte rol van betekenis in de titelstrijd te spelen.

De wedstrijd tussen beide ploegen ontbrandde meteen, wat voor de thuisploeg de grootste kans opleverde: de inzet van Wietze Boonsta werd echter door centrale verdediger Elmar Bijl van de doellijn gehaald. Na dit eerste spannende moment kwam Onstwedder Boys beter in de wedstrijd, en kwam het binnen het kwartier op voorsprong. Nadat Germen Veldhuis de eerste kans voor de bezoekers had gemist, was Gerben Meems wel trefzeker: na een voorzet van Abel Jan Huiges trof Meems doel met een harde volley. De derde kans op een goal voor de thee werd gemist door Gerbrand Spaans. Doordat ook De Sweach geen goal maakte uit de tweede kans die het kreeg, gingen beide ploegen met een 0-1 stand de rust in.

Na de rust gooide de thuisploeg het over een andere boeg, en ging men hardwerkend op zoek naar de gelijkmaker. De defensie, onder leiding van doelman Koudstaal, stond echter en gaf geen krimp. De enige noemenswaardige inzet van De Sweach kwam opnieuw van de voet van Boonstra, maar zijn afstandsschot werd onschadelijk gemaakt. Na dit moment kreeg Onstwedde een aantal kleinere kansen, maar deze werden allen niet benut door de heren spelers. En zo kon Onstwedder Boys verrassend simpel drie punten bijschrijven, waardoor het verder naar de top van de ranglijst én de periodestand toekruipt: wellicht krijgt dit seizoen nog een prachtig einde voor de bespelers van De Boskamp, die komend weekend op bezoek gaan bij Smilde ’94.