Stadskanaal en Veendam halen het einde niet

SC StadskanaalMet nog zes wedstrijden te spelen staat SC Stadskanaal in de gevarenzone van de derde klasse D. Om zich aan degradatiezorgen te ontworstelen is de tijd aangebroken om ten koste van alles punten binnen te halen. In de uitwedstrijd lukte dit niet, en het verloop van de wedstrijd was zelfs zodanig dat arbiter Kats zichzelf genoodzaakt zag de wedstrijd tien minuten voor het eindsignaal te staken.

In beginfase was Veendam 1894 de sterkere ploeg, maar het overwicht werd alleen in de kansenverhouding tot uiting gebracht en niet in de score. Nog binnen het half uur kreeg Stadskanaal een eerste tegenvaller te verwerken toen Rob Reintsema met maagklachten naar de kant moest. Hij kreeg dus niet mee dat aanvaller Sten Vos in een kort tijdsbestek twee keer geel kreeg. De eerste gele kaart werd uitgereikt vanwege commentaar op de leiding, de tweede vanwege een (vermeende) overtreding. De uitsluiting van Vos zorgde bij het aanbreken van de rust voor enige opschudding, waarbij aan het adres van scheidsrechter Kats duidelijk werd gemaakt dat men aan Stadskanaal-zijde een andere mening was toegedaan over de twee gele kaarten van Vos. Ondanks de schermutselingen besloot Kats wel aan de tweede helft te beginnen.

Hoewel in ondertal was Stadskanaal na de thee de gevaarlijkste ploeg. Met name via Jeffrey Bakker werd het gevaar gesticht. Eén keer kon Bakker op de doelman van Veendam af, maar scoorde hij niet. Kort daarna stelde hij Pasha Ekinci in staat te scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Halverwege de tweede helft kwam ook de thuisploeg met tien spelers te staan: een stevige overtreding werd door Kats zwaarder gestraft dan menigeen verwacht had. Juist op dat moment opende Veendam 1894 de score, nadat een voorzet bij de tweede paal kon worden binnengeschoten.

En toen brak de slotfase aan waarin arbiter Kats een, in de ogen van Stadskanaal, onduidelijke beslissing nam. Het commentaar dat op deze beslissing werd geuit, werd door de scheidsrechter niet geaccepteerd en was de spreekwoordelijke druppel. Hierdoor besloot hij de ontmoeting voortijdig te beëindigen. Voor alle partijen een vervelende middag, waarvan de consequenties op dit moment nog niet duidelijk zijn.

adverteren

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond en Helpman houden elkaar in evenwicht

Valthermond en Helpman moesten in een weinig enerverend duel genoegen nemen met een gelijkspel.

NWVV niet opgewassen tegen MSC

MSC was een maatje te groot voor NWVV, dat na drie wedstrijden nog wacht ...

DVC ’59 en Roswinkel in evenwicht

Roswinkel speelde gelijk tegen DVC '59, maar dat was net niet genoeg om door ...