Alteveer

Voor trainer René Nijgh van Alteveer zijn het weken van puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen, want door blessures en schorsingen is de selectie van de geelhemden danig uitgedund. Afgelopen zondag, voor de wedstrijd tegen Valther Boys diende Nijgh vervangers van Roy de Wijk (geschorst), Johnny Vonk, Bart Nieland en Theo van de Kuilen (allen geblesseerd) in te passen. Het opstellen van elf spelers lukte uiteraard, maar het ophalen van drie punten lukte niet: een 4-0 nederlaag was het resultaat van de uitwedstrijd. Door deze nederlaag kan Alteveer nog steeds niet volledig loskomen van de plaatsen waar je als voetbalteam niet wilt staan, namelijk de degradatie- en nacompetitie-plaatsen.  Want na de nederlaag tegen Valther Boys is het gat tussen Alteveer en nummer elf SVBC vijf punten, waarbij SVBC nog één wedstrijd in te halen heeft.

Op een slecht bespeelbaar veld slaagde geen van de ploegen er in goed voetbal te laten zien, waardoor men al snel besloot de lange bal te hanteren. Hierdoor was het spel de eerste twintig minuten niet om aan te zien. De thuisploeg was de eerste die voetballend kwam boven drijven en de eerste kans was logischerwijs ook voor de groenhemden. Een vrije trap werd door doelman Strockmeijer maar net naast het doel gewerkt. Kort daarna liet ook Alteveer voor het eerst van zich spreken toen Bryan Schenkel op doelman Van de Scheer stuitte. Samen met Rudy Akinpar was Schenkel daarmee de enige die aanspraak maakte op het scoren van een goal.

In het tweede bedrijf was er in feite maar één ploeg die voetbalde, en dat was thuisploeg Valther Boys. Na iets meer dan een uur speeltijd was het Yordy Vos die een vrije trap achter Strockmeijer schoot. Deze tegengoal bleek teveel voor Alteveer, want de ploeg stortte in: in het laatste kwartier werd de score via Yordy Vos (twee keer) en Mathijs van Dalen verder opgevoerd. Komend weekend kan Alteveer gebruiken om de selectie te laten herstellen, waarna nummer vier Schoonebeek op bezoek komt aan de Beumeesweg.

Bron: www.voetbalnoord.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde wint van SPW en verliest van FC Ter Apel ’96

Westerwolde won donderdagavond van SPW, maar moest zondag het onderspit delven tegen FC Ter ...

Stadskanaal verliest nipt van GVAV Rapiditas

Stadskanaal was nog dichtbij een punt in de slotfase, maar keerde met een verlies ...

Westerwolde en Pekelder Boys in balans

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder ...