Gieterveen in derby ruim langs GKC

GieterveenGKCAfgelopen zondag stond er in Gasselte weer een heuse Kanaalstreek derby op het programma, namelijk tussen GKC en Gieterveen. Beide clubs gaan in de jeugd vanaf volgend seizoen (samen met v.v. Gasselternijveen) door het leven als “ZVC ’14” (Zand Veen Combinatie), maar de senioren blijven voorlopig zelfstandig. Beide ploegen spelen sinds jaar en dag in de laagste klasse van het amateurvoetbal en gezien de huidige middenmoot-positie zal dit volgend seizoen niet anders zijn.

Het was alweer de derde ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. Gieterveen won de eerste confrontatie in de beker, vervolgens won GKC de heenwedstrijd in de competitie en de wedstrijd van zondag was wederom een prooi voor de mannen van Frederik Sihasale. Gieterveen won ruim met 5-2 en besliste daarmee de onderlinge wedstrijden in hun voordeel.

De eerste helft was van beide kanten erg matig. Gieterveen begon sterk en kwam via de flanken af en toe gevaarlijk door, maar door onnauwkeurigheid in de passing kwam men niet tot kansen. GKC was vooral gevaarlijk via spits en topscorer Danny Kolp (22 goals), alleen verder dan schoten vanaf de zestien meter kwam hij niet. In de 30e minuut was het toch Kolp die de score opende, nadat hij door Richard Wieringh vrij voor het doel werd gezet: 1-0. De gelijkmaker van Gieterveen kwam eveneens simpel tot stand. Stefan van der Veen wist de bal van laatste man Arnold Pit af te snoepen en met een schuiver liet hij de keeper kansloos. Twee minuten hierna kwamen de groenhemden zelfs op voorsprong. Laurens Trip werd goed vrijgespeeld door Jorg Post en hij had geen moeite de 1-2 binnen te schieten.

De tweede helft dicteerden de gasten het duel en zij speelden dan ook aanzienlijk beter dan in de eerste helft. Jorg Post zorgde voor het eerste gevaar, echter zag hij zijn afstandsschot uiteen spatten op de deklat. Niet lang daarna werd de score alsnog uitgebreid. Jorg Post gaf wederom een assist op Laurens Trip die de keeper omspeelde en de 1-3 liet aantekenen. De Gasselters waren het hierna even helemaal kwijt, wat Gieterveen de gelegenheid gaf om uit te lopen naar 1-5. Het was weer Post die ditmaal Wilte Nijhuis bediende voor de 1-4 en de uitblinker maakte hoogstpersoonlijk de vijfde treffer. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en het was Richard Wieringh die de stand nog wat draaglijker maakte voor GKC middels een fraaie stiftbal: 2-5. Enige smet tijdens deze sportieve wedstrijd was de rode kaart voor Erwin Boontjes, die een tegenstander naar de grond bracht terwijl het spel stil lag.

Door deze overwinning is Gieterveen  gestegen naar plaats zeven op de ranglijst, ten koste van GKC dat nu achtste staat. Beide ploegen staan met 22 punten stevig in de middenmoot, met maar liefst negen punten voorsprong op Tynaarlo. Over twee weken wordt op 6 april de competitie hervat met twee derby’s: Gieterveen ontvangt Buinen en GKC gaat op bezoek bij Buinerveen.

Bron: v.v. Gieterveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verliest topper van BNC

Alteveer is er niet in geslaagd om de topper te winnen van BNC en ...

Stadskanaal en Veendam halen het einde niet

Met nog zes wedstrijden te spelen staat SC Stadskanaal in de gevarenzone van de ...

WVV moeizaam naar ruime overwinning op Mussel

WVV kende een moeizame middag tegen Mussel, maar boekte toch een ruime overwinning. Het ...