Gasselternijveen in de herkansing voor lijfsbehoud

GNVVoor Gasselternijveen is er na de 1-6 nederlaag tegen koploper Protos én de andere resultaten van afgelopen zondag geen ontkomen meer aan: de nacompetitie is voor de Nieveensters dit seizoen het hoogst haalbare. De volgende wedstrijdronde zal waarschijnlijk zeker worden dat er nacompetitie gespeeld moet gaan worden, want dan treffen hekkensluiters Veelerveen en Zandpol elkaar. Gasselternijveen zal dan Alteveer treffen: de return van de, eerder dit seizoen, zo tumultueus verlopen Kanaalstreek-derby.

Het venijn van de eerste helft zat hem duidelijk in de staart, want behalve kansen voor Protos’ Dennis Overweg na tien minuten en van Gasselternijveen via Michael van Gilsbeek na ongeveer twintig minuten, was er niet bijster veel te noteren over de eerste 35 minuten. Vanaf dat moment brak een fase aan waarin de gasten het verschil maakten. In een tijdsbestek van zeven minuten werd niet minder dan drie keer gescoord, waarmee de thuisploeg gezien was en de wedstrijd gespeeld. Namens Protos troffen Bram Mittendorff, Roy Soppe en Stef Smits doel.

Na iets meer dan een uur spelen brak er opnieuw een doelpuntrijke periode aan: wederom drie goals, nu binnen vijf minuten! Eerst was het Bram Mittendorff die koppend zijn tweede van de middag maakte. Daarna redde Michael van Gilsbeek de eer van Gasselternijveen met 1-4, voordat Dennis Overweg nummer vijf achter doelman Peter Kroezenga werkte. In de slotfase bepaalde Robin Soppe met een mooie lob de eindstand op 1-6. Voor het begin van de wedstrijd werd ieder punt dat tegen Protos gehaald zou worden al als bonus te worden beschouwd: na afloop van de ontmoeting bleek dat de thuisploeg geen enkel recht had op een bonus.