Jordie Hoeksema: “Het Koningsweekend was een feest voor SPW!”

SPWSPW was één van de weinige ploegen die het afgelopen weekend in actie kwam. De Knoalster vijfdeklasser speelde tegen middenmoter DWZ uit Zuidwending / Ommelanderwijk en dat ging de blauwhemden meer dan goed af: onder meer dankzij twee goals van Jordie Hoeksema werd een 1-9 overwinning over de streep getrokken. SPW staat na deze overwinning op vijf punten van koploper Meeden. Wanneer in de resterende twee wedstrijden deze voorsprong wordt ingelopen kan de kampioensvlag gehesen worden in Stadskanaal-Noord. Hoeksema heeft een kampioenschap nog niet uit het hoofd gezet: tijde voor een interview met de SPW-er.

Jordie Hoeksema
Jordie Hoeksema

Hoeksema legt uit: “Zolang nog niet alles is gespeeld, blijf ik hoop houden op een kampioenschap. De laatste wedstrijd spelen we tegen Meeden. Voor ons is het belangrijkste dat we zelf winnen volgende week en dan de uitslag van Bareveld – Meeden afwachten.” Maar de kans dat Meeden dit seizoen nog twee wedstrijden gaat verliezen is vrij klein: tot dit moment is de wit-zwarte brigade ongeslagen. Iets wat van SPW niet gezegd kan worden: “Een paar weken geleden hebben we zelfs een 0-2 voorsprong weggegeven tegen BNC. Tel daar het puntverlies tegen het laaggeklasseerde Drieborg én een gelijkspel tegen Bareveld (na een 0-3 voorsprong) bij op en het is voor iedereen duidelijk waar we het kampioenschap hebben laten liggen.” Toch is het seizoen voor Hoeksema bij het mislopen van een kampioenschap niet mislukt. “Mogelijk kunnen we nog via de nacompetitie promoveren. En mocht dat ook niet lukken, dan hebben we in ieder geval een goed seizoen gehad, want we zijn als team veel hechter geworden en hebben samen gestreden voor het bereiken van een hoge positie in de ranglijst.”

De 23-jarige Knoalster, die in het dagelijks leven als technisch tekenaar werkt, is dit seizoen een waardevolle speler voor trainer Henry Meijerman gebleken. Hoeksema scoorde immers al meer dan tien doelpunten. En ook afgelopen zondag was hij trefzeker: “We kwamen snel op voorsprong door goal die ik maakte. Na een half uur spelen stonden we met 0-3 voor en was de wedstrijd gespeeld. In feite hebben we vanaf de eerste minuut gedomineerd, met bij vlagen goed voetbal.” Toch gaven de blauwhemden nog wel een doelpunt weg. Volgens Hoeksema was dat niet zo vreemd: “Gedurende de hele wedstrijd geen kans weggeven is niet te doen. Helemaal niet in een weekend waarin de Knoalster Nacht én Koningsdag gevierd werden, hahaha!”

Over de toekomst van zichzelf en zijn club is Hoeksema duidelijk: “In het verleden heb ik regelmatig gedacht om een stap hogerop te maken, maar behalve twee seizoenen bij SJS in de A-junioren is dit niet concreet geworden.” Om hier aan toe te voegen: “Maar tijdens een moeilijke periode die ons gezin doormaakte stonden diverse mensen van de club voor me klaar. Dat vind ik veel meer waard dan een paar klassen hoger spelen!” 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harry Krol: “GKC moet stabieler worden!”

De afgelopen seizoenen werd de burenruzie tussen het Gasselter GKC en het naastgelegen Gasselternijveen ...

Jelmer Jasken: “SPW moet de komende jaren in de top van de vierde klasse kunnen meedoen.”

Interview met Jelmer Jasken, die gaat voor een blessurevrij seizoen en een goede klassering ...

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...