Jasper Nomden (SJS) moet brutaler worden

SJSSJS zit momenteel in zwaar weer. De blauwhemden zijn rode lantaarndrager in de zaterdag derde klasse D en moeten gauw punten gaan pakken om niet in een uitzichtloze positie te komen. Nieuweling Jasper Nomden, overgekomen van buurman Nieuw Buinen, is dus zeker niet in een gespreid bed terecht gekomen, maar hij ziet nog wel perspectief bij de Knoalsters: “We hebben een keer drie punten nodig! Dan valt de spanning weg, krijgen we weer een beetje vertrouwen en dan gaan we voor mijn gevoel meer punten pakken”.

Club in de buurt
Nomden, nog altijd woonachtig in Nieuw Buinen, speelde in alle jeugdelftallen en het tweede elftal bij de oranjehemden, maar een echte doorbraak in het eerste elftal zat er tot op heden niet in.  Omdat hij toch graag in een eerste elftal wilde spelen, besloot hij om zich heen te gaan kijken: “Via de verzorger van v.v. Wildervank heb ik een paar keer daar meegetraind, maar omdat ik niet over een eigen auto beschik keek ik ook naar clubs in de buurt”. En dan kom je natuurlijk al gauw bij SJS terecht, waar hij in principe op de fiets naartoe kan. En na een paar trainingen in Stadskanaal hakte Nomden de knoop door: “Uiteindelijk viel mijn keuze, voornamelijk vanwege de afstand, op SJS, waar ik het zeker naar mijn zin heb!”

Hard werken
Waar de 21-jarige middenvelder ongetwijfeld minder tevreden over is, zijn de huidige sportieve prestaties van zijn ploeg. Er werd tot op heden namelijk nog niet gewonnen en door drie gelijke spelen staat het totale puntenaantal slechts op drie. Nomden heeft wel een verklaring voor de matige prestaties van de hekkensluiter: “Bij ons is het voorin steeds net niet en achterin geven we de doelpunten te makkelijk weg. We krijgen elke keer binnen vijf minuten al een goal tegen en dan ga je, in mijn ogen, op een gegeven moment tegen jezelf voetballen”. De wedstrijd tegen koploper ONR was wat dat betreft tekenend voor de huidige situatie: “Door hard te blijven werken maakten we drie goede goals, maar doordat we weer te makkelijk doelpunten tegen krijgen was dit niet voldoende en verlies je in de laatste minuut door een penalty met 4-3”. Het enige wat de ploeg van Loewie Piebes kan doen is dus hard blijven werken, denkt Nomden: “Je zag het tegen ONR: door maximale inzet kun je een heel eind komen. Dus dat moet elke wedstrijd ons doel zijn”.

Jasper Nomden (blauw)
Jasper Nomden (blauw) speelt sinds dit seizoen voor SJS…

Brutaler worden
Maximale inzet kunnen ze van Nomden altijd verwachten bij SJS, maar een bepalende speler is hij nog niet. Dit zou echter wel moeten, vindt hij zelf: “Ik ben niet een speler die het team op sleeptouw neemt, wat eigenlijk wel zou moeten. Daarin moet ik nog wat brutaler worden”. Trainer Piebes posteert de bouwkunde student vaak als linkermiddenvelder, waar Nomden weet wat er van hem verwacht wordt: “Ik probeer veel ballen af te pakken en vervolgens weer een goede voortzetting te geven. Dat is een beetje mijn spel”.

Musselkanaal
Hoewel Nomden nu speelt voor SJS, had hij voor hetzelfde geld nog gespeeld bij Musselkanaal, waar hij in het seizoen 2013/2014 voor uit kwam. Ook hier beviel het goed en had hij achteraf misschien langer moeten blijven: “Ik begon bij Musselkanaal met een aantal basisplaatsen, maar toen de geblesseerde spelers weer terugkeerden kwam ik ernaast te staan. Aan het eind van het seizoen heb ik nog weer redelijk vaak gespeeld, maar omdat ik Nieuw Buinen nog teveel miste besloot ik terug te gaan”. De terugkeer bij zijn jeugdliefde bleef voor Nomden beperkt tot twee seizoenen, omdat een basisplaats in het eerste elftal nog te hoog gegrepen bleek. En ondanks dat Nieuw Buinen zijn club is, verwacht hij er niet snel terug te keren: “Eerst wil ik een paar jaar meer ervaring opdoen in een lagere klasse en daarna zien we wel weer”.  

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Joeri Westerhof vol vertrouwen richting eerste klasse

TEVV schreef in het voorjaar van 2013 geschiedenis door voor het eerst in de historie ...

Luuk Kenter is een geboren spits

Luuk Kenter is nog jong, pas 21. Zijn lichaam is imposant, maar zijn sprint is ...