Flankenflitser Roel Uil: “Assist geven net zo belangrijk!”

Ter Apel '96Ter Apel ’96 beleeft een moeilijk seizoen en leek af te stevenen op rechtstreekse degradatie, maar door afgelopen weekend concurrent Stadskanaal met 3-0 af te serveren maken de grensdorp bewoners nog steeds kans op lijfsbehoud. Gevaarlijkste man aan de zijde van Ter Apel was rechtsbuiten Garik Ghazarjan, die met een doelpunt en een assist een groot aandeel had in de ruime zege. Op de linkerflank speelde Roel Uil een onzichtbare wedstrijd, maar op snelheid is de kleine buitenspeler elke tegenstander de baas en sticht hij veel gevaar. Vanavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar, wederom op sportpark ‘t Heem (20.00). Zij moeten samen met ZBC uit Zweeloo uitvechten welke clubs rechtstreeks degraderen en wie nog kans maakt op handhaving via de nacompetitie. Uil hoopt in deze wedstrijden van waarde te zijn voor zijn team en de redactie van FC Kanaalstreek vroeg hem naar zijn verwachtingen.

Op onweer
De wedstrijd van afgelopen zondag stond bol van de spanning en dat was in de eerste helft duidelijk te zien. Beide ploegen creëerden geen grote kansen en niets wees erop dat een grote uitslag in de maak was. Ook Uil ging hier niet vanuit, maar na de rode kaart voor zijn directe tegenstander Martijn Ulenreef had de 23-jarige aanvaller vertrouwen in een goede afloop: “Uiteraard gingen wij er niet vanuit dat het makkelijk zou worden, maar de rode kaart voor Stadskanaal was zeker in ons voordeel. Hun gezichten stonden hierna op onweer en onze spitsen kregen meer ruimte, waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt”. Vooral rechtsbuiten Garik Ghazarjan wist flink te profiteren van de geboden ruimte en Uil is dan ook goed te spreken over zijn collega voorin: “Garik is een absolute topper! HIj creëert ongelooflijk veel dreiging en kansen en wanneer je het niet verwacht wurmt hij zich er toch nog langs. Als verdediger moet je alle zeilen bijzetten want hij bezorgd je hoe dan ook een beroerde voetbalmiddag. Garik is echt een meerwaarde voor ons!”.

Roel Uil hoopt in de komende belangrijke wedstrijden van waarde te zijn voor Ter Apel '96
Roel Uil hoopt in de komende wedstrijden van waarde te kunnen zijn voor Ter Apel ’96

Vaak niets
Aanvoerder Tom Meijers gaf het eerder dit seizoen als eens aan: bij Ter Apel is het soms alles en soms is het niets. Dit bleek ook in de wedstrijd tegen Stadskanaal, want in de tweede helft lukte ineens alles en werden alle kansen verzilverd. Ook Uil denkt er zo over: “Voetbal is een teamsport en om goed te kunnen spelen moet je trainen. Zo raak je op elkaar ingespeeld en bepaalde ideeën moeten er dan ingeslepen worden. Door veel te trainen ontstaan er vervolgens bepaalde automatismen die je in de wedstrijd terug ziet. Helaas is bij ons de trainingsopkomst erg mager, daarom is het op zondag soms alles en vaak niets“. Ook voor Uil zelf is het qua statistieken geen topseizoen, de student aan de Stenden Hogeschool scoorde tot op heden slechts één keer. Hij vindt dan ook dat zijn productie omhoog moet, maar een assist geeft hij net zo lief: “Als een medespeler in een betere scoringspositie staat dan moet hij hoe dan ook de bal krijgen. Uiteindelijk win je een wedstrijd door minstens één goal meer te scoren dan de tegenstander, dus of je nou scoort of een doelpunt voorbereidt: je bent in beide gevallen net zo belangrijk“.

Moeilijkste weg
Vanavond spelen de rood-zwarten wederom tegen Stadskanaal, waarbij de Knoalsters ongetwijfeld uit een ander vaatje gaan tappen onder interim trainer Jordi Nijgh. Ter Apel daarentegen is vol vertrouwen na de laatste winstpartij, maar Uil waakt voor teveel optimisme: “Na een overwinning worden mensen vaak snel enthousiast, maar wij stonden als team al snel weer met beide voeten op de grond. We zijn er nog lang niet en moeten vanavond weer alles geven want Stadskanaal laat zich niet weer de kaas van het brood eten. Het gaat een hele lastige pot worden!”. De weg richting handhaving is nog erg lang en Uil baalt er dan ook van dat men de moeilijkste weg heeft gekozen: “We hebben genoeg mogelijkheden gehad om onszelf veilig te spelen, dat is niet gebeurd en dit zijn de consequenties ervan. Echter heb ik er alle vertrouwen in dat we volgend jaar ook derde klasse spelen en dan mogen we tevreden zijn dat het met een sisser is afgelopen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jelle Siekman gaat vol vertrouwen achter de bal staan

Met nog zeven minuten op de klok staan HOC en Schoonebeek vanavond opnieuw gezamenlijk ...

Stefan Sanders: “EEC heeft wat goed te maken tegen Buinen.”

Stefan Sanders is blij met de aanstelling van Jans Spiegelaar en heeft vertrouwen in ...

Topscorer Erwin Kuiper: “Ik had minimaal 20 doelpunten moeten maken”

Onder aanvoering van topscorer Erwin Kuiper leek SV. Borger lang op weg naar het ...