“Routinier” Jeroen Drenth hoopt op herkansing in tweede klasse

musselkanaalNet als in het seizoen 2011/2012, waarin Musselkanaal kampioen werd en promoveerde naar de tweede klasse, werden ook in het afgelopen seizoen de meeste punten gepakt na de winterstop. Of dit kwam door de rentree van “routinier” Jeroen Drenth valt natuurlijk te betwisten, maar feit is dat het eerste elftal sinds zijn terugkeer de stijgende lijn heeft in gezet. Dit leverde een keurige derde plaats op, waarmee men de periode overnam van kampioen SVV’ 04 en daarmee uit mocht komen in de nacompetitie. Hierin heeft de ploeg van Wilbert Arends het in de eerste wedstrijd laten liggen, maar werd het seizoen wel winnend afgesloten door thuis met 3-2 van Titan te winnen, mede door een doelpunt van Drenth. FC Kanaalstreek sprak met de lange verdediger over zijn blessure, zijn rol binnen het elftal en zijn visie op volgend seizoen.

Van korte duur
Musselkanaal was over twee wedstrijden misschien wel de meerdere van Titan, maar omdat de Nieuw- Weerdingers effectiever met hun kansen omgingen was de nacompetitie van korte duur voor de groenhemden. Doelpuntenmaker Jeroen Drenth vindt ook dat zijn ploeg het in de eerste wedstrijd weggegeven heeft: “We vergaten in de eerste helft onszelf te belonen door niet te scoren. In de tweede helft scoren we dan wel, maar werd het kop doelpunt van Rick Berends, in mijn ogen, ten onrechte afgekeurd. Vlak hierna scoorde Titan wel en was het snel bekeken.” In de tweede wedstrijd ging Musselkanaal vol overtuiging voor de winst en met een aanvallende 3-4-3 opstelling werd de winst in de slotminuut binnen gesleept door een doelpunt van Ferdinand van der Sluis. Drenth is dan ook blij dat het seizoen winnend werd afgesloten: “Gezien onze kansen had de uitslag nog wel hoger uit kunnen vallen, maar daarentegen hebben we de tegendoelpunten ook makkelijk weggegeven. We hebben de laatste paar wedstrijden veel te maken gehad met blessures en schorsingen en ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de jongens die dit opgevangen hebben een compliment te maken. Dan heb ik het over de jongelingen Dominic Folkers, Matthijs Boeing en Kevin “Berendje” Oosting.”

Serieuze blessure
Trainer Wilbert Arends kon de eerste seizoenshelft niet beschikken over zijn meest ervaren verdediger, wellicht dat Musselkanaal daarom voor de winterstop de nodige punten heeft laten liggen. Drenth werd namelijk in september geopereerd aan een chronische ontsteking aan de hak, die hem al tijden parten speelde. Hij vertelt hierover: “Tijdens de operatie hebben ze de slijmbeurs in mijn hak verwijderd, wat gelukkig allemaal voorspoedig is verlopen. Dit was de eerste keer dat ik met een serieuze blessure te maken kreeg en ik had dus sterk mijn twijfels of ik wel weer op mijn oude niveau kon terugkeren. Met veel trainingsarbeid heb ik de tweede seizoenshelft nog veel kunnen spelen en ik ben nu weer helemaal fit en pijnvrij”. Na zijn rentree na de winterstop had Drenth moeite om zijn plek in de defensie weer af te dwingen en speelde hij zijn wedstrijden in het tweede elftal. “Deze situatie had ik nog niet eerder meegemaakt en dit ging dus ook niet zonder slag of stoot. In het tweede elftal ben ik weer volledig fit geraakt en door blessures en schorsingen kreeg ik weer mijn kans in het eerste en heb ik het seizoen ook daar uitgespeeld”.

Gesprek bij Valthermond
Ook zijn jongere broer Mark, die vorig seizoen nog het doel van Musselkanaal verdedigde, heeft het qua blessures behoorlijk voor de kiezen gehad de afgelopen jaren. Na eerdere knieproblemen brak de jongste Drenth zijn kuitbeen en besloot voorlopig te stoppen met voetballen. Mark traint nu onder begeleiding in de sportschool en lijkt op de weg terug, maar of hij zijn rentree maakt is nog twijfelachtig. Aanvankelijk was het zelfs de bedoeling dat de gebroeders volgend seizoen samen zouden gaan spelen bij Valthermond, maar Jeroen besloot anders: “We zijn in de winterperiode op gesprek geweest bij Valthermond, maar vanwege mijn werk als intercedent/planner bij Worktrans Uitzendbureau heb ik ervoor gekozen om bij Musselkanaal te blijven. Mijn werkgever heeft mij aangeboden om vanaf september een studie te kunnen volgen en daarop wil ik mij volledig concentreren. Dit houdt dus ook in dat ik niet iedere week alle trainingen kan bijwonen”. Drenth hoopt dat zijn broer uiteindelijk weer helemaal topfit raakt en dat ze dan samen nog kunnen voetballen, maar waar en wanneer is op dit moment nog niet te zeggen.

Jeroen Drenth in actie tegen Wildervank. Op de achtergrond broer Mark.
Jeroen Drenth in actie tegen Wildervank, tijdens de kampioenswedstrijd in 2012. Op de achtergrond broer Mark die het doel verdedigd.

Goede sfeer
Met zijn 28 jaar is Drenth de oudste (veld)speler in de selectie en in het veld geeft hij het goede voorbeeld door voorop te gaan in de strijd. Naast het veld houdt de Musselkanaalster wel van een dolletje en probeert hij een goede sfeer te creeëren: “Ik vind het gewoon leuk om lol te hebben met die gasten en als dat ook gepaard gaat met goede prestaties dan kom je in een soort positieve spiraal terecht. Ik vind het ook belangrijk dat er wordt gelachen tijdens trainingen en op wedstrijddagen en een beetje ouwehoeren hoort erbij.” Drenth moet dus nog 30 worden en denkt nog zeker een aantal jaren mee te kunnen op dit niveau. “Ik zou graag een herkansing krijgen in de tweede klasse. Toen wij twee seizoenen geleden in de tweede klasse speelden was ik te vaak geblesseerd en heb ik meestal niet op volle kracht kunnen spelen”.

Voldoende perspectief
Of de herkansing in de tweede klasse er komt, hangt af van de prestaties van volgend seizoen. Een rechtstreeks kampioenschap is niet onmogelijk, maar zal wel erg moeilijk worden. Net als afgelopen seizoen moet Musselkanaal sowieso voor een periode gaan, zegt Drenth: “Onze selectie blijft volledig intact en wie weet wat voor tropische verrassing er nog aan komt waaien. Wat dat betreft moeten we het afgelopen seizoen kunnen evenaren. Echter is ons probleem het maken van doelpunten want we hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Daarbij komt dat de trainingsopkomst de laatste weken abominabel slecht was, dus op dat vlak valt er nog genoeg winst te behalen!”. De verantwoordelijke man voor het verbeteren van deze aspecten is ook volgend jaar Wilbert Arends, die alweer zijn zesde seizoen ingaat als trainer bij Musselkanaal. Voor een voetbaltrainer is dit een lange periode, maar Drenth ziet nog voldoende perspectief: “Ik ben van mening dat een trainer ongeveer een houdbaarheid heeft van drie á vier seizoenen en dat is niks ten nadele van Wilbert. Het is wel zo dat we een jonge groep hebben waar nog voldoende rek in zit. We hebben voor derde klasse begrippen een prima selectie, iedereen kent elkaar en gaat buiten het veld ook veel met elkaar om. Wat dat betreft kunnen we denk ik nog wel weer een seizoen vooruit met elkaar!”

Geen traan
Doordat Stadskanaal vorige week is gedegradeerd naar de vierde klasse staat er volgend jaar geen derby tegen de “blauwen” op het programma. Velen in Musselkanaal zullen hier geen traan om laten en ook Drenth heeft geen medelijden, maar jammer vindt hij het wel: “Het is zonde dat de derby verloren gaat en dat geldt natuurlijk ook voor de wedstrijden tegen Ter Apel. Op deze duels komt toch altijd meer publiek af dan bij een gemiddelde wedstrijd en voor de spelers is het altijd leuk om tegen de rivaal te spelen”. Over de situatie bij Stadskanaal kan Drenth als buitenstaander geen zinnig woord zeggen: “Het enige dat ik ervan mee krijg is dat het er met enige regelmaat rommelt en met Rick Slor staat er alweer trainer nummer zoveel voor de groep, in een relatief korte periode”. Met de genoemde versterkingen bij Stadskanaal zal het echter niet lang duren voordat de ploegen elkaar weer tegenkomen in competitieverband en kan het Knoalster publiek weer genieten van een ouderwetse derby.

banner_medawa2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...

Marco Boskers wil Westerwolde op de rails krijgen

In het voorjaar van 2014 betekende een 0-5 overwinning van Westerwolde op Gieterveen dat ...

Terug in de tijd: “Mash” in de Kanaalstreek: Veteranen terug onder de lat

Pekelder Boys en Borger moeten een beroep doen op oudgedienden nu hun eerste doelmannen ...