Nieuwkomer Sander Marissen (TEVV): “Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden!”

Sander Marissen: één van de nieuwelingen bij TEVV...
Sander Marissen: één van de nieuwelingen bij TEVV…

Met drie doelpunten tijdens de voorbereiding heeft Sander Marissen van zich doen spreken bij zijn nieuwe club TEVV. De 23 jarige zoon van oud- TEVV’er Popke Marissen maakte afgelopen zomer de overstap van The Knickerbockers naar de tweedeklasser, waar hij in trainer Hans Kamphuis een oude bekende treft. Naast Marissen kwamen er nog een aantal Emmenaren over naar Tweede Exloërmond, waaronder goede vriend Jan Jaap Wever, waarmee hij in de jeugd bij Emmen ook al samen speelde. Samen gaan zij de uitdaging aan bij TEVV, een avontuur waarin de linkspoot veel vertrouwen heeft: “Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden!”

Hogerop
Marissen groeide op in Exloo en zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij HOC. Omdat hij graag een stap hogerop wilde verkaste het talent op twaalfjarige leeftijd naar de amateurs van Emmen, de plaats waar hij ook zijn middelbare schooltijd doorliep. Na de jeugdopleiding speelde Marissen drie seizoenen in de hoofdmacht bij vv. Emmen, waarna hij vertrok naar The Knickersbockers in Groningen. Over deze overstap vertelt hij: “Na drie mooie jaren bij de selectie, waarin we in het eerste seizoen kampioen werden van de tweede klasse, werd het op en neer reizen tussen Groningen en Emmen mij teveel. Er ging teveel tijd in zitten en mijn studie begon er onder te lijden. Ik besloot een club in Groningen te zoeken en omdat ik een aantal mensen bij The Knickerbockers kende besloot ik daar te gaan voetballen”.

Veel kwaliteit
De student die onlangs is begonnen met zijn Master Finance aan de RUG speelde slechts één seizoen bij de studentenclub, waarna hij vertrok naar TEVV. Een lastige keuze, vertelt de middenvelder: “We hadden bij TKB een leuke en talentvolle groep, maar na een aantal gesprekken met de nieuwe trainer, Hans Kamphuis, heb ik toch besloten om overschrijving aan te vragen. Hans is al eerder mijn trainer geweest in de A- en B junioren bij vv. Emmen. Dit waren erg leuke en succesvolle jaren en dat heeft ook zeker meegespeeld in mijn besluit”. Een andere reden voor zijn overstap is dat hij graag weer samen wilde voetballen met Jan Jaap Wever. Naast Marissen en Wever zijn er dit seizoen nog een aantal andere gezichten te zien bij de Mondkers, waarover de nieuweling ook positief is: “Allemaal goede kerels met veel kwaliteit”.

Rendement
Waar de komst van de nieuwelingen toe gaat leiden bij TEVV kan Marissen nog niet zeggen, maar zijn gevoel is goed: “In de groep heerst een goede sfeer. Doordat er veel nieuwe jongens bijgekomen zijn geloof ik dat er nog genoeg rek in zit en dat we nog beter gaan worden gedurende het seizoen. Het goede gevoel dat ik heb komt ook door alle vrijwilligers en supporters, want als nieuwkomer voelde ik me meteen op mijn plaats“. Marissen zal dit seizoen waarschijnlijk veel op het middenveld spelen, waar hij in het verleden voornamelijk op de linkerflank acteerde. Vanaf deze positie wil en kan de middenvelder belangrijk zijn voor het team, wat zich vooral moet vertalen in een hoger rendement: “Mijn persoonlijke doelstelling is om beslissend te zijn voor het team, op wat voor manier dan ook. Zo wil ik in ieder geval meer scoren, want dat ontbrak de afgelopen jaren nog aan mijn spel. Met drie doelpunten tijdens de voorbereiding ben ik nu goed op weg en hopelijk gaan er velen volgen tijdens de competitie!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eddie Schoenmaker: “Nieuw Buinen gaat met de zege aan de haal in Stadskanaal.”

Eddie Schoenmaker vindt dat Nieuw Buinen meer kwaliteit in huis heeft dan Stadskanaal en ...

Grieto Korthuis: “GKC gaat natuurlijk wel van Eext winnen.”

Grieto Korthuis denkt dat GKC nog wel een paar plaatsen omhoog kan op de ...

Sem Nieuwenhuis: “Onstwedder Boys moet een gooi doen naar promotie.”

Sem Nieuwenhuis hoopt komend seizoen met Onstwedder Boys te spelen om promotie naar de ...