Grensgeval: geen promotie voor Pekelder Boys

pekelder-boys1Waar eerder Zuidlaarderveen over twee wedstrijden te sterk bleek, moest Pekelder Boys in de herkansing hun meerdere erkennen in Dronrijp. Door deze nederlaag is de ploeg van Peter Tempel nu definitief uitgespeeld in de nacompetitie en spelen zij volgend jaar weer in de vierde klasse.

Op neutraal terrein in Leek begon Pekelder Boys nog voortvarend aan de wedstrijd en kreeg een goede kans op de openingstreffer. Willem Lammerts zette Becker voor open doel, maar door een oneffenheid in de grasmat belandde de inzet van laatstgenoemde op de paal in plaats van in het net. Na een half uur spelen nam Dronrijp wat meer het heft in handen en creëerde de ploeg meerdere kansen, maar de uitblinkende keeper Robbert Zuur hield zijn ploeg in deze fase op de been. Uiteindelijk moest ook Zuur capituleren en kwam Dronrijp via een afstandsschot van Sikma op 1-0. Ook de tweede treffer voor de Friezen viel nog voor rust. Na een blessuregeval speelde men door en nadat Zuur eerst nog een goede redding in huis had, was hij kansloos op de rebound: 2-0.

Binnen enkele seconden na rust gooide Dronrijp de wedstrijd definitief in het slot, nadat wederom Sikma met een kopbal de 3-0 liet aantekenen. Bij Pekelder Boys was toen het geloof op een goede afloop vervlogen en zo kon Dronrijp zonder al te veel moeite de wedstrijd vol maken. De enige wapenfeiten in de tweede helft kwamen op naam van Robert Tieks en Ben Becker, maar zij konden de aansluitingstreffer niet meer forceren.

Zo kwam er een einde aan het goede eerste seizoen van Peter Tempel bij Pekelder Boys, waarin een keurige vierde plaats werd behaald in de competitie, met als beloning een vervangende periode. In de nacompetitie kwam de ploeg echter te kort en dus mag men het volgend jaar weer proberen in de vierde klasse. Het voordeel hiervan is dat er volgend jaar weer een derby op het programma staat tegen het gedegradeerde SC Stadskanaal.