SPWIn het voorjaar van 1999 speelde SPW haar laatste wedstrijd in de vierde klasse. En na de wedstrijd van afgelopen weekend is duidelijk dat men nog minimaal een jaar op de volgende wedstrijd in de vierde klasse zal moeten wachten. Na de winst op Farmsum vorige week, werd nu met 5-2 verloren van Eenrum, dat daarmee promoveerde. Voor de ploeg van Henry Meijerman zit er niets anders op dan het doen van een nieuwe poging, vanaf september.

Op de zege van de thuisploeg was in feite niet veel af te dingen. In het eerste bedrijf ging de strijd gelijk op, maar na het wisselen van speelhelften trok Eenrum het initiatief meer en meer naar zich toe. Toch mocht SPW lang dromen van promotie, want halverwege de eerste helft was het Henry Meijerman die zijn ploeg op voorsprong zette. In de fase voor dit moment was overigens ook al twee keer gescoord, want Tim Veenstra mocht vanaf de strafschopstip aanleggen voor de openingstreffer. De Knoalsters herpakten zich vlot, en zagen een vrije trap van Benjamin Eling achter doelman Brontsema tegen de touwen verdwijnen.  Overigens kon SPW, net als Eenrum, niet lang van de voorsprong genieten, want tien minuten na de rake kopbal van spil Meijerman, was het Sybolt Lindenbergh die zijn voorzet pardoes in het doel zag belanden. Vervolgens kwamen de bezoekers nog goed weg toen een inzet de lat teisterde.

E-S
Jeffrey Wijbenga is kansloos op de inzet van Tim Veenstra (Foto: www.vveenrum.nl)

Zoals gezegd trokken de gastheren na de thee het spel meer en meer naar zich toe, wat na tien minuten spelen in de tweede helft een (verdiende) voorsprong opleverde. In het laatste kwartier wisten de roodhemden deze voorsprong zelfs nog uit te breiden tot drie goals. In de laatste fase, bij een 4-2 stand, probeerde SPW met een offensief nog wel terug te keren in de wedstrijd, maar verder dan een bal die van de doellijn werd gehaald en een bal tegen de paal kwam men niet. Hierdoor kon Eenrum haar terugkeer naar de vierde klasse vieren: en het bleef nog lang onrustig…

Bron: www.tweenul.nl

                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC verpulvert Valther Boys in ‘laatste derby’ :12-0!

HOC maakte in de laatste derby gehakt van Valther Boys en haalde de dubbele ...

Gieterveen schiet niets op met gelijkspel

Op deze stormachtige zondagmiddag stond op sportpark ‘de Hoogkaamp’ de wedstrijd tussen Gieterveen en ...

Nederlaag voor Musselkanaal na bizarre uitgangspositie

Hoe vaak kan een trainer na een 2-7 nederlaag zeggen dat hij tevreden is? ...