“Titel is de beloning voor hecht collectief!”

Kampioen Peter Orsel...Op zaterdag 10 mei bekroonde Onstwedder Boys een fantastische tweede seizoenshelft met het binnenhalen van het kampioenschap van de vierde klasse D. Door het kampioenschap mogen de mannen van Fokke de Jonge het vanaf september een treetje hoger proberen. Eén van de spelers die uitkijkt naar het nieuwe seizoen is Peter Orsel. De wedstrijd tegen streekgenoot SJS is een moment waar Orsel niet op kan wachten: “de derby tegen SJS is een mooie vervanging voor de streekderby tegen Mussel, die wegvalt. Derby’s zijn het mooiste om te spelen!”

Hier voegt Orsel vervolgens wel direct aan toe dat voor de oranjehemden derby’s niet belangrijkers zullen zijn dan andere wedstrijden: “We willen ons vooral handhaven in de derde klasse. Dat is volgens mij mogelijk, maar dan zullen we iedere wedstrijd voor iedere meter moeten strijden. Wellicht is het een voordeel dat onze selectie grotendeels ongewijzigd blijft. Van Veelerveen komt Joan Solano en Alex Streuding komt over van Wedde. Hier staat tot nu toe alleen het afscheid van Erik Broesder tegenover. Ondanks zijn 44 jaar is Erik nog behoorlijk fit en een waardevolle kracht gebleken. Hij heeft er echter voor gekozen om een stapje terug te doen.”

Broesder was volgens Orsel een speler die altijd voorop ging in de strijd: “Daar heeft Onstwedder Boys het dit seizoen van moeten hebben. Keeper Rein Koudstaal werd dan wel speler van het jaar, maar om nu te zeggen dat er één speler boven de rest uitstak? Nee.” Door het hechte collectief werd ook in moeilijke periodes de rug recht gehouden: “In de loop van het seizoen hebben we ook blessures bij belangrijke spelers op kunnen vangen. Op dat moment betaald het harde werken als collectief zich uit.” Wanneer we Orsel, die dit seizoen zelf goed was voor zeven goals, vragen naar de inbreng van trainer Fokke de Jonge is Orsel duidelijk en vooral lovend: “De trainer heeft met zijn ervaring behoorlijk veel rust over ons uitgestraald. Dit is belangrijk gezien de hoeveelheid jonge jongens binnen ons team. Hij heeft ons zover gekregen dat we voor elke meter wilden strijden en dit heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen in de beslissende reeks wedstrijden waarin we acht overwinningen boekten!”

Ow B
De Boys uit Onstwedde vieren het kampioenschap…

Dat een kampioenschap haalbaar was, werd Orsel vrij laat in het seizoen duidelijk. Nadat buurman Mussel op 19 april werd verslagen kwam het geloof: “Ik zag Mussel als een grote horde! Een derby is over het algemeen een wedstrijd op zich, maar toen we van hen wonnen en ook Be Quick op hun eigen kunstgras hadden verslagen, wist ik dat het niet meer mis kon.” En doordat de zeven wedstrijden voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen Elim allen werden gewonnen, gingen de Boys redelijk ontspannen de laatste wedstrijd in: “We leefden als team op een ontspannen manier naar de wedstrijd toe. We kenden een goede serie en wisten dat als wij gewoon ons ding zouden doen, we kampioen zouden worden. Ik was mijn zenuwen zelf gelukkig ook redelijk de baas, waardoor ik er op het veld geen last meer van had. Het begin van de wedstrijd was echter toch wat onwennig en Elim kreeg uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Rein Koudstaal verrichte fantastische reddingen en we bleven overeind. We wisten tweemaal te scoren in de fase waarin Elim enigszins verzwakte. We hebben dus op de juiste momenten toegeslagen!”

En vervolgens bleef het nog lang onrustig in Onstwedde: “Nadat we op het veld werden toegesproken kregen we allen een shirt ter herinnering aan het kampioenschap. Daarna was het tijd om de vele felicitaties in ontvangst te nemen. Uiteraard allemaal in een opperbeste sfeer! Na een rondrit door het dorp ging het feest de hele avond verder in de kantine. Diegenen die nog energie over hadden, gingen vervolgens door in de plaatselijke Jeugdsoos De Boerderij, waar Arjen Boltjes een optreden gaf. Al met al een geweldig feest, passend bij een kampioenschap als deze. En ja, ik was er ook bij in De Boerderij, haha!”

owb

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Tieks wil de rechtsback van Nieuw Buinen blijven

Door omstandigheden kwam een overstap van Pekelder Boys naar Musselkanaal er uiteindelijk niet voor ...

Etienne Meijer: “SETA gaat de derby tegen Mussel winnen.”

Etienne Meijer, die de overstap maakte van Mussel naar SETA wil dolgraag van zijn ...

Tom Meijers neemt tevreden afscheid van Nieuw Buinen

De eerste helft van het (bijna) afgelopen seizoen zette Tom Meijers aan het denken. ...