Jeugdteam: vermaken en presteren!

René Nijgh
René Nijgh…

Met een uitgebreide begeleidingsstaf, bestaande uit niet minder dan twee trainers, twee elftalleiders, een grensrechter en een fysiotherapeute reist het Jeugdteam Kanaalstreek dit weekend naar de Spaanse kust. Eindbestemming is Malgrat de Mar, waar het toernooi om de Spain Trophy op het programma staat. FC Kanaalstreek staat de komende week in het teken van het Jeugdteam. In de aanloop naar het vertrek werden trainers René Nijgh en Theo Gennissen aan de tand gevoeld over het team en het toernooi. Nijgh (35) is niet terughouden wanneer we vragen naar de toegevoegde waarde van het project: “Het toernooi op zich is een enorme ervaring voor de jongens. TIjdens deze week leren ze een hoop en ik ben dan ook van mening dat ze als een betere voetballer weer terugkomen. Hun clubs zijn hier dus ook bij gebaat! Het komt er in feite op neer dat de clubs na afloop van het project een betere voetballer terugkrijgen. Ik ben ervan overtuigd dat de gehele Kanaalstreek profiteert van het team.”

Theo Gennissen
Theo Gennissen…

Volgens collega-trainer Theo Gennissen (37) is dat slechts één van de doelstellingen: “Natuurlijk staat het winnen van het toernooi voorop, maar wanneer we gezamenlijk een onvergetelijke week beleven, maar met een tweede plaats naar huis gaan, dan is er heus ook wel sprake van een geslaagd toernooi hoor.” Gennissen die in het verleden roem vergaarde als speler van WKE is op dit moment nog speler van Valthermond. Hij kent daardoor veel spelers van het Jeugdteam, want dat telt vier spelers uit de blauw-witte gelederen. “Samen met René is het team samengesteld. Om geen misverstanden te krijgen, hebben we afgesproken dat ik eindverantwoordelijk ben. Mochten we dus tijdens het toernooi niet op één lijn zitten, dan kan ik een beslissing nemen.” Nijgh spreek echter uit dat dit niet zo’n vaart zal lopen. Volgens de huidige trainer van de hoofdmacht van Alteveer heeft het toernooi van vorig jaar aangetoond dat de twee voetbaldieren elkaar prima aanvullen.

Talentvol
Wanneer de trainers gevraagd wordt naar het grootste talent binnen de selectie blijkt al dat de heren op één lijn zitten. Nijgh vertelt: “Zonder de overige jongens tekort te willen doen denk ik dat Wessel Koomans er toch bovenuit steekt. Wessel is ondanks zijn jonge leeftijd al erg compleet als voetballer. Het is duidelijk te zien dat hij in de jeugdopleiding van FC Groningen heeft gevoetbald.” Maar volgens Gennissen kent de regio meer grote talenten: “Wessel is van deze groep inderdaad wel het grootste talent, maar jongens als Jeffrey Bakker, Ron Lohuis en Alwin Braakman zijn ook spelers die in de toekomst door kunnen groeien. Die eerste twee zijn immers ook nog maar achttien jaar.”

Spain Trophy
Na een aantal jaren in Italiaanse sferen te hebben vertoefd, gaat de reis dit jaar naar de Spaanse kust. Gennissen geeft aan een toernooi te verwachten waar het Jeugdteam tegenstanders tegenkomt die gemiddeld van Hoofdklasse A-junioren niveau zijn. Wanneer we naar het toernooi vragen vertelt Nijgh: “Lang waren er slechts drie tegenstanders. Nu schijnt er een vijfde ploeg vastgelegd te zijn. Persoonlijk had ik op meer deelnemers gehoopt. Maar het deelnemersveld is wel erg divers, want we spelen tegen clubs uit Zambia, Spanje en Noorwegen. Het is lastig in te schatten wat onze kansen zijn, maar we gaan richting Spanje om nu eindelijk eens met de grote beker naar huis te gaan!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh kijkt uit naar Gieterveen – Alteveer

Na een rijke voetbalcarrière ging René Nijgh in 2013 aan de slag als trainer ...

Ewout Wolf: “Wildervank moet zo snel mogelijk terug naar de derde klasse.”

Ewout Wolf wil het liefste zo snel mogelijk naar de derde klasse met Wildervank, ...

Terug in de tijd: SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

Bram Poelman scheurde zijn kruisband af en is daardoor lange tijd uit de roulatie.