Tristan Rotman wil fietsend naar de training

Wanneer we de cijfers van Tristan Rotman op de statistieken-site www.voetbalnoord.nl bekijken, zien we dat hij in vijf seizoenen zestig goals heeft gescoord. Dat is op zichzelf een fraaie score voor een nog maar 22-jarige aanvaller. Wat verder opvalt is dat Rotman zijn goals zowel in de tweede, derde als vierde klasse maakte. Op de vraag van FC Kanaalstreek hoeveel goals hij het komende seizoen verwacht te gaan maken geeft de rossige aanvaller geen antwoord: “Uiteraard wil ik zoveel mogelijk goals maken. Hoeveel het er uiteindelijk worden, zullen we aan het einde van het seizoen zien!” En dat hij goals zal gaan maken, lijkt een zekerheid. Want Rotman vertrekt in de aanloop op het nieuwe seizoen van tweedeklasser TEVV naar vierdeklasser SC Stadskanaal.

Tristan Rotman als TEVV'er...
Tristan Rotman als TEVV’er…

Over het waarom van deze verhuizing is Rotman duidelijk: “Het voelt toch een beetje als thuiskomen. Veel van mijn vrienden zijn ook lid van de club en daarnaast zal het heerlijk zijn om weer op de fiets naar trainingen en wedstrijden te gaan!” Dat hij daardoor toch wel een flinke stap terug gaat doen is voor de medewerker van GGZ Drenthe geen probleem. “Doordat er meerdere jongens terugkeerden naar het oude nest ben ik ook overstag gegaan. Dat ik hiervoor andere clubs heb afgezegd, zegt genoeg. Gezamenlijk willen we Stadskanaal omhoog voetballen naar de tweede klasse, want dat is in mijn ogen toch het niveau waarop de club actief zou moeten zijn.”

Titelkandidaat
En daarmee is de vinger op de zere plek gelegd, want na een rampzalig verlopen seizoen trok Stadskanaal aan het kortste eind in een reeks beslissingswedstrijden, waardoor de Knoalsters in de vierde klasse uit moeten gaan komen. En dat met een elftal waarin een aantal erkende Kanaalstreek-toppers actief zullen zijn. Rotman zegt desgevraagd dat deze degradatie zo snel mogelijk vergeten moet worden: “Het is jammer dat de degradatie niet is voorkomen, maar daar moeten we niet te lang meer bij stilstaan. Ondanks dat het voor een deel van de selectie wennen zal zijn, moeten we maar één ding doen, en dat is zo snel mogelijk de vierde klasse verlaten! De snelste weg om dat te doen is kampioen worden: gezien onze selectie is dat het uitgangspunt.”

Teleurstellend TEVV
Rotman begon zijn ‘loopbaan’ als junior overigens bij SPW. Hier meldde zijn vader hem aan bij de ‘welpjes’: “Dat is wat we nu kaboutervoetbal noemen. Nadat ik tot de D-junioren bij SPW speelde, heb ik de overstap naar SC Stadskanaal gemaakt. Hier ben ik vanuit de B-junioren doorgestroomd naar het eerste elftal. Over mijn overstap naar TEVV, die ik de afgelopen twee seizoenen maakte, kan ik kort zijn: daar had ik meer van verwacht. Wanneer je een treetje hoger speelt, verwacht ik de inzet en mentaliteit die daarbij hoort. Dat er dan zes of zeven spelers op het trainingsveld staan, is erg teleurstellend te noemen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Peter Beens: “Met de juiste scherpte gaan we winnen van Bellingwolde.”

Peter Beens verwacht een overwinning voor Westerwolde in de streekderby tegen Bellingwolde.

Rodan Farrell en SPW staan voor cruciaal duel

Al een paar weken staat zondag 4 december omcirkeld in de agenda’s van spelers en ...

Jasper Nomden (SJS) moet brutaler worden

SJS zit momenteel in zwaar weer. De blauwhemden zijn rode lantaarndrager in de zaterdag ...