Het was warm in Gieterveen en dus waren drinkpauzes geen overbodige luxe...
Het was warm in Gieterveen en dus waren drinkpauzes geen overbodige luxe…

Na de eerste trainingen zijn nu ook de eerste oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding afgewerkt. Onder de noemer “De warming up” houden we onze bezoekers op de hoogte van de gespeelde oefenwedstrijden van de Kanaalstreek clubs. Ook wordt hierin het programma voor de komende week opgenomen, zodat je geen wedstrijd hoeft te missen!

In Gieterveen was het David tegen Goliath, namelijk 5e klasser Gieterveen tegen 1e klasser Nieuw Buinen. Het krachtsverschil werd ook in de eindstand duidelijk, want het waren de oranjehemden van  nieuwe trainer Eric Lippold die met 0-6 zegevierden. Onder de warme zomerzon had Buunermond de helft van de totale productie bij rust al bereikt door doelpunten van Gert Lukens, Nieck van der Woude en Jordy Oost. Na rust bracht Lippold bijna een geheel nieuw elftal binnen de lijnen, waar de nieuwe trainer van Gieterveen, Aryan Doldersum, het hield bij twee wissels. Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en werd de score via Thies van der Meer (2x) en Erwin Aukes opgevoerd naar 0-6.

In Tweede Exloërmond hield TEVV na een week trainen eerste klasser vv Emmen op 1-1. Voor de rust waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werden zij niet. TEVV had wel de mogelijkheden om de score te openen via aanwinst Jurnel Rojer, maar hij had geen succes. In de 24e minuut werd de score geopend door Henk Bakker namens vv Emmen: 0-1. Vijf minuten later was het alweer gelijk, nadat Rojer een pass van Jan- Jaap Wever goed afrondde. De tweede helft was ondanks het warme weer en de gewijzigde elftallen nog steeds het aankijken waard, maar meer doelpunten kreeg het publiek niet te zien. Zo eindigde het oefenduel in een gelijkspel, met voldoende perspectief voor de komende wedstrijden.