Borger met zevenklapper aan kop in 4D

Foto: A. Oldenbeuving
Foto: A. Oldenbeuving

Bij Borger lijkt het komend seizoen qua doelpuntenproductie wel goed te zitten. De groenhemden openden het seizoen uitstekend met een 7-2 overwinning op Sleen, waarbij er binnen een half uur al zes keer was gescoord. Zodoende stond er bij rust een 6-2 voorsprong op het scorebord, waarmee de tweede helft een formaliteit werd. Borger deed het dan ook rustig aan en spaarde de tegenstander enigszins door nog maar één keer te scoren.

Hartelust
Bij Borger zat Arne Joling afgelopen zaterdag voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank, waar hij zijn opvolgers naar hartelust zag aanvallen en scoren. Na twee minuten was het al raak via Luuk Kenter, die uit de draai de 1-0 maakte. Sleen kwam niet onder druk vandaan en zag acht minuten later de score verdubbeld worden. De teruggekeerde Jeffrey Spelten beschikt nog steeds over een verwoestend afstandsschot en met een vrije trap zette hij de stand op 2-0. Een onachtzaamheid in de verdediging leverde de aansluitingstreffer op voor Sleen, maar Borger leek hiervan niet onder de indruk. Binnen dik tien minuten scoorde de thuisploeg vier keer, waaronder twee keer door Ronald Bulthuis. Door wederom een onachtzaamheid achterin mocht Sleen wel de 6-2 maken en dit was tevens de ruststand.

Bovenaan
Na rust viel er voor de toeschouwers niet veel meer te genieten. Borger hoefde niet meer en Sleen kon niet meer. Na dik een uur veerde het publiek nog even op nadat Jeffrey Spelten met een rebound zijn tweede van de middag maakte, maar meer dan deze treffer kreeg men niet te zien. Met deze 7-2 overwinning staat Borger vanaf dag één bovenaan de ranglijst in 4D en het moet raar lopen wil de ploeg daar aan het eind van het seizoen niet staan. Wanneer de voorwaartsen zo makkelijk blijven scoren en de verdediging niet teveel weg geeft, dan zijn er weinig ploegen die Borger kunnen verslaan.

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos, Gert Jakobs (55. Melvin Ottens), Mike van der Touw, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Niek Scheltinga, Erwin Kuiper (46. Ruben Meereboer), Ronald Bulthuis, Jeffrey Spelten, Luuk Kenter (70. Diederik Oosterwijk)

Scoreverloop: 2. Kenter 1-0, 10. Jeffrey Spelten 2-0, 18. Hordijk 2-1, 21. Kuiper 3-1, 22. Bulthuis 4-1, 27. Kenter 5-1, 29. Bulthuis 6-1, 30. Ter Avest 6-2, 60. Jeffrey Spelten 7-2.

Bron: tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen kent uitstekende middag bij DOS ’63

Gieterveen heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. Door zelf te winnen ...

Westerwolde start voortvarend aan competitie met overwinning op CEC

Een prima start van de competitie voor Westerwolde, dat zaterdagavond in eigen huis wist ...

Stadskanaal verliest in eigen huis van Rolder Boys

Stadskanaal verloor van Rolder Boys en dat betekende de eerste nederlaag van de competitie.