Gieterveen deelt tik uit aan GKC

gkc-gieterveenGieterveen heeft in de Kanaalstreek-derby tegen GKC een gevoelige tik uitgedeeld aan medekoploper GKC. Onder toeziend oog van een groot aantal toeschouwers wonnen de groenhemden verdiend met 0-3, mede door twee goals van Niek Drent. 

Moeilijke middag
Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat GKC van plan was om Gieterveen het spel te laten maken. Bij balbezit zochten ze met de lange bal spits Kral of probeerden ze gebruik te maken van de snelheid van Kolp. Deze twee spitsen hadden echter een moeilijke middag door het goede optreden van verdedigers Nijhuis en Mulder. 
Gieterveen probeerde daarentegen combinerend het vijandelijke doel te vinden en lieten bij vlagen goed voetbal zien. Tot echt grote kansen leidde dit niet: Van der Veen knikte naast en Nijhuis vergat na een goede solo te trekker over te halen.  In de 41e minuut was het spits Niek Drent die de score wist te openen. Hij werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld, draaide en schoot hard raak. 0-1. Direct hierop nog een grote kans voor Drent. Na een goede aanval over de rechterkant was het Bakker die voorzette. Drent kwam goed voor zijn directe tegenstander maar was net te laat om de bal af te werken.

Minder eenzijdig
De tweede helft was wat minder eenzijdig dan de eerste. GKC probeerde wat meer druk te zetten, maar dit leidde gelijk tot ruimtes achterin waardoor de bezoekers een aantal grote kansen kregen. Het was wederom Bakker die de bal goed voorzette op Weerts, maar met een even knappe als miraculeuze redding kon keeper Jeroen Keizer nog redding brengen. Een minuut later kwam Weerts goed door over de linkerkant en schoof de bal voor op Drent, deze raakte de bal half waardoor hij voorlangs ging. GKC werd in deze fase alleen gevaarlijk uit corners en vrije ballen. Zo moest keeper van Dijken een keer redden op een schot van Heijerman en volleerde linksback Wieringh hard voorlangs. 

Mooiste kansen
In de 56e minuut was het Meering die op het middenveld de bal onderschepte en zelf doorging. Op het laatste moment legde hij de bal breed op Drent, die de keeper passeerde en de 0-2 inschoot. Hierbij moet gezegd worden dat de grensrechter aangaf dat het buitenspel zou zijn, maar de scheidsrechter besliste anders.
Vooral aan de kant van Gieterveen werden vervolgens de mooiste kansen gemist. Onder andere Bakker, Drent en Weerts misten in kansrijke positie.  Aan de andere kant had Mensinga de bezoekers nog zenuwachtig kunnen maken, maar zijn kopbal belandde op de paal en voor een leeg doel wist hij niet te scoren. In de slotminuten was het invaller Rideon de Vries die de wedstrijd helemaal in het slot gooide op aangeven van Weerts: 0-3.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen onderuit bij Zandpol

Na twee overwinningen op rij moest Buinerveen zondagmiddag haar meerdere erkennen in Zandpol. Na ...

Stadskanaal geeft inhaalrace vervolg tegen Gieten

Stadskanaal won in eigen huis met 2-0 en daar viel niet veel op af ...