Makkelijk scorend Borger wint uit bij De Griffioen

BorgerVorige week werd in het verslag van SV Borger – Sleen gesproken over de doelpuntenproductie van eerstgenoemde. Ook tegen De Griffioen draaide de teller weer op volle toeren, want na de zeven goals van vorige week kon trainer Arne Joling deze week weer vijf treffers bijschrijven. Luuk Kenter was wederom verantwoordelijk voor twee goals en gaat daarmee aan kop in het klassement voor het “Kanon van de Kanaalstreek”. Echter zal dit ongetwijfeld bijzaak zijn voor de spits, want waar het vorig jaar niet lukte zal Borger dit seizoen nu wél willen promoveren. De ploeg is met twee ruime overwinningen één van de kanshebbers op de titel, maar het seizoen is nog lang…

Borger was vanaf minuut één de bovenliggende partij en legde de thuisploeg haar wil op. Na vier minuten leverde dit al de 0-1 op door een mooie stiftbal van Luuk Kenter, die vooraf gegaan werd door een even zo mooie steekpass van Tim Scheltinga. Na een kwartier nam de thuisploeg het heft in handen en het was te danken aan Borger- keeper Stefan Viel dat de voorsprong stand hield. Vlak voor rust kreeg de van een blessure teruggekeerde Mark Meinema nog een goede kans, maar alleen voor de keeper wist hij niet te scoren.

De groenhemden kwamen na rust sterk uit de kleedkamer en hadden de tegenstander weer in hun greep. Na tien minuten werd dan ook de score verdubbeld via Niek Scheltinga: 0-2. Met deze rustgevende voorsprong ging Borger op zoek naar meer goals, maar deze viel onverhoopt aan de andere kant. Mark Schapelhouman was degene die Stefan Viel wist te verslaan. Vijf minuten later was de marge alweer hersteld. Luuk Kenter scoorde uit een klutssituatie en maakte daarmee zijn tweede van de middag. De score werd hierna nog verder opgevoerd via doelpunten van Mark Meinema en Erik Joling, waarmee de eindstand op 1-5 kwam te staan.

Een knappe, ruime overwinning dus voor Borger. Die daarmee aantoonden ook in een uitwedstrijd makkelijk te kunnen scoren. Komende zaterdag komt SC Angelslo op bezoek op sportpark de Drift. De Emmenaren moeten vrezen voor een afstraffing, gezien hun zeven doelpunten tegen en nul voor in de eerste twee wedstrijden.

De Griffioen – SV Borger 1-5 (0-1)

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos, Melvin Ottens, Mark Hoving, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk, Niek Scheltinga (80e Erik Joling), Mark Meinema, Jeffrey Spelten, Luuk Kenter

Scoreverloop: 4. Luuk Kenter 0-1, 52. Niek Scheltinga 0-2, 62. Mark Schapelhouman 1-2, 67. Luuk Kenter 1-3, 78. Mark Meinema 1-4, 88. Erik Joling 1-5.

Bron: SV Borger