Gasselternijveen weet nog niet wat winnen is

GNVVoor v.v. Gasselternijveen is de start van het seizoen niet de start waar nieuwbakken trainer Roeland Deuring op hoopte. Na het gelijke spel in de derby tegen GKC, kon Nieveen in haar tweede wedstrijd ook niet tot winst komen. Op het gerenoveerde hoofdveld, dat er volgens voorzitter Piet Wolters als een biljartlaken bij lag, bleek Zandpol een lastige tegenstander. In een wedstrijd die alle kanten op kon, werden de punten uiteindelijk gedeeld: 3-3.

Voor de thuisploeg was Zandpol een bekende tegenstander, want vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in de vierde klasse ook tegen. Een duel dus tussen twee degradanten die beiden hun eerste wedstrijd niet wisten te winnen. De gasten bleken als beste aan de wedstrijd te beginnen, en zagen dit vertaald in een doelpunt. Waar keeper Rolf Bies een eerste inzet nog kon keren, was de inzet van spits Michael Jordan hem te machtig. Voor Gasselternijveen was dit het teken om druk te zetten op de tegenstander. Voor de rust leverde dit één goal op. De jarige Michael van Gilsbeek mocht vanaf de stip aanleggen, en hij faalde niet. 

In het tweede bedrijf ontspon zich een wedstrijd waarbij Zandpol de kortste weg naar het vijandelijke doel zocht. De gastheren probeerden het voetballend op te lossen, maar vonden vaker niet dan wel een eindstation. Toch kwamen de roodhemden op voorsprong, en opnieuw was de 22-jarige Van Gilsbeek betrokken bij de goal. Deze keer was de middenvelder aangever: Michael Deuring mocht de bal in de verre hoek koppen. Maar tot ontsteltenis van alles dat Gasselternijveen-minded was, zag men de bezoekers terugkomen in de wedstrijd. Een fraai schot was Bies te machtig, hoewel hier slecht verdedigen aan vooraf ging. En in de laatste fase van de wedstrijd kwamen de blauwen zelfs op een nieuwe voorsprong: Gasselternijveen dacht aan een vrije trap, maar Zandpol speelde door, en mocht scoren. 

Het laatste woord was echter aan Michael van Gilsbeek, die zijn tweede strafschop van de dag mocht verzilveren. Hierdoor is Gasselternijveen na twee wedstrijden nog ongeslagen, maar de mensen die Nieveen graag zien promoveren zullen geconcludeerd hebben dat de achterstand op koplopers EEC en Pesse opgelopen is tot vier punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen eerstgenoemde ploeg.

Opstelling v.v. Gasselternijveen: Bies; Deuring, P. Hospers, Van Klaveren (Nieboer), Boekelo; A. Hospers (Visscher), De Geus (Weggemans), Van Gilsbeek, Pals; Van der Aa, en Meijer.

Bron: v.v. Gasselternijveen

Woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer hard onderuit tegen MOVV

Alteveer is in Midwolda tegen een fikse afstraffing aangelopen. Tegen de nummer vijf van ...

HOC herstelt de orde in 5F

Onder mooie weersomstandigheden mocht HOC dan eindelijk weer de wei in voor een officiële ...