Borger op strijdlust afgetroefd

BorgerBorger is in Pesse tegen de eerst nederlaag van het seizoen aangelopen. Met name in de eerste helft liet men zich de kaas van het brood eten en keek het bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft kon dit niet meer recht gezet worden en verloor Borger uiteindelijk met 3-1 van een fel en strijdlustig Pesse.

Door Ronald Bulthuis

Na drie wedstrijden spelen was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de equipe van trainer Arne Joling. Alle wedstrijden werden gewonnen met ruime cijfers en tegen Pesse moest deze serie een vervolg krijgen. Borger kon deze middag niet beschikken over Gert Jakobs (uitzending naar Noorwegen) en de geblesseerde spelers Erwin Kuiper, Ronald Bulthuis, Jan Voshart en Jaco Jager. Dezelfde basiself als vorige week was wel compleet en zij stonden dan ook weer om half drie aan de aftrap.

Waar Borger in voorgaande wedstrijden telkens gretig aan de wedstrijd begon, was dit in Pesse niet het geval. Borger startte slap aan de wedstrijd terwijl de thuisploeg zeer gretig oogde en fel op de huid zat van de Borgerder-spelers. Borger kwam niet in het spel en was slordig in balbezit. Pesse gebruikte veelal de lange bal met lopende mensen op de tweede bal. Dit werkte in het begin van de wedstrijd prima en leidde ook tot een tweetal goede kansen. Sluitpost Stefan Viel liet zijn kwaliteiten zien en pareerde beide inzetten op uitstekende wijze. Na een kwartier spelen moest hij echter wel capituleren op een inzet van een Pesse-speler. Op dat moment een verdiende voorsprong voor Pesse dat veel strijdlustiger oogde.

Jeffrey Spelten passeert een Pesse- verdediger (Foto: A. Oldenbeuving)

Borger kwam zelf moeizaam tot het creëren van kansen en kon niet veel meer doen dan enkele speldenprikjes uitdelen. Het gevaarlijkste wapenfeit van de bezoekers was een kiezelharde vrije trap van Jeffrey Spelten, die door een reflex van de Pesse-doelman tot corner werd verwerkt. Pesse bleef de duels stevig aan gaan, maar de kaarten bleven op zak bij de leidsman die her en der wel een prent had kunnen uitreiken. Borger kwam echter maar niet op gang en moest na een half uur spelen de 2-0 incasseren. Geklungel in de defensie leidde tot een eigen doelpunt van invaller Sander van der Veen.  De thuisploeg kreeg nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar doelman Viel hield zijn ploeg op de been.

Het was wel duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden wilde men nog een goed resultaat mee naar huis nemen. Borger pakte het ook beter op en drong Pesse verder terug op eigen helft. Het creëren van kansen bleef echter moeizaam gaan, maar na een vlot lopende aanval kreeg Borger na ruim een uur spelen wel een hele goede kans. De inzet van Spelten werd door een Pesse-verdediger van de doellijn gehaald. Het moment dat Borger ging scoren leek er toch een beetje aan te komen ook omdat de thuisploeg wat vermoeider oogde. Dit leverde ook veel blessuregevallen op bij Pesse, wat veel tijd kostte en het tempo uit de wedstrijd hielp.

Na 78 minuten was het dan eindelijk raak voor Borger dat scoorde via invaller Ruben Meereboer. Met nog dik een kwartier te spelen kon er toch nog hoop zijn op een goed resultaat al werd deze hoop drie minuten later alweer teniet gedaan. Pesse kon makkelijk door de defensie van Borger snijden en oog in oog met doelman Viel faalde de speler niet. Het was de genadeklap voor Borger dat nog een doelpunt had kunnen incasseren ware het niet dat een Pesse-speler op een meter afstand van het doel toch nog wist te missen. Zo bleef het bij 3-1 en leed Borger de eerste nederlaag van het seizoen. Door de nederlaag is Borger de koppositie kwijt aan Elim dat Willemsoord met 8-1 verpulverde. Volgende week speelt Borger de thuiswedstrijd tegen Wolvega, dat nog ongeslagen is.