Terechte nederlaag voor slap Alteveer

AlteveerVoor Alteveer is het seizoen tot nu vooral samen te vatten als “Jantje huilt, Jantje lacht”, want tot nu tot volgt op een nederlaag een overwinning, waarna een wedstrijd later weer wordt verloren. Voor trainer René Nijgh is het iedere week afwachten wat de heren spelers op de mat leggen qua veldspel. Hierbij wordt de oefenmeester overigens niet geholpen door de fysieke toestand van zijn selectie. Zo moest Emiel Scheper geblesseerd verstek laten gaan en begon Bart Nieland niet volledig fit aan de ontmoeting met Weiteveense Boys die nipt, maar volledig terecht verloren ging: 3-4.

De start van de wedstrijd was tamelijk beroerd voor de thuisploeg, want na drie minuten leverde balverlies op de linkerflank de eerste kans én tegengoal op. Een tweede tegenvaller werd nog binnen het kwartier geïncasseerd, want de al niet okselfrisse Nieland kon de wedstrijd niet voortzetten. En waar Alteveer wel probeerde in de wedstrijd te komen, waren alle pogingen gedoemd te mislukken. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd, waardoor van goed voetbal geen sprake was. Weiteveense Boys wist wel raad met de toestand van de thuisploeg en het scoorde vlot de 0-2. Toch mochten de geel-zwarten halverwege de wedstrijd nog hopen op een resultaat, want Bryan Schenkel kopte in het restant van de eerste helft uit een corner de bal tegen de touwen.

Alteveer stelde teleur tegen Weiteveense Boys

Maar ook in het tweede bedrijf was Weiteveense Boys de beter voetballende ploeg, die ook tal van mogelijkheden creëerde. Een kopbal van Peter Menke belandde nog op de lat, maar tegen een vrije trap van Roudy Steffens was doelman Strockmeijer niet opgewassen. Extra zuur was het dat de inzet van Steffens van richting werd veranderd. Alteveer kreeg via Roy de Wijk nog een mooie kans op de aansluitingstreffer, maar de aanvaller zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Na tachtig minuten spelen werd de wedstrijd beslist, op het moment dat Mark Mohlman een counter trefzeker afwerkte. Prijzenswaardig was de inzet van de gastheren in de slotfase, want Roy de Wijk en Damien Sedda scoorden nog, waardoor de laatste minuten wel erg heet werden voor de leidende ploeg. Uiteindelijk trok men de 3-4 over de streep, wat gezien het beeld van de gehele wedstrijd wel volkomen terecht was. Volgende week treft Alteveer in Witteveense Boys ’87 een ploeg die ook drie punten heeft: hier liggen derhalve kansen op een goede afloop.

Bron: v.v. Alteveer