TEVV wint van Annen en blijft koploper

logo_tevvWaar TEVV en Annen vorig seizoen nog alle zeilen moesten bijzetten om degradatie te voorkomen, troffen beide Drentse ploegen elkaar gisteren als ware topploegen in 2L. Heel even leek het erop dat de Mondkers hun eerste nederlaag van het seizoen moesten slikken, want na een half uur was de stand 0-2. Door supersub Oguzhan Altun kantelde de wedstrijd en wist de ploeg van trainer Kamphuis ook haar vierde wedstrijd winnend af te sluiten.

Supersub
Ondanks een aantal kansen voor Jan Jaap Wever, Ayhan Bas en Eddie Schoenmaker stond het na een kwartier 0-1 voor de gasten via uitblinker Egbert Mulder. Een kleine tien minuten later werd het nog lastiger voor de thuisclub, toen Rick Huizing een corner bij de tweede paal binnen werkte: 0-2. Trainer Kamphuis greep hierna in een wisselde Rick Zondag voor ‘supersub’ Oguzhan Altun. Koud in het veld toonde Altun zijn klasse door beheerst af te ronden na een mooie pas van Ayhan Bas. Vlak voor rust wist de thuisclub de stand zelfs nog gelijk te trekken. Sander Marissen benutte een penalty na een handsbal van een Annen- verdediger en zette daarmee de stand op 2-2.

Een hachelijk moment met Altun en Wever voor het doel van Annen. (Foto: TEVV)

Spanning
Vlak na rust werd het nog mooier voor TEVV, want het was Jan Jaap Wever die een fout in de verdediging afstrafte en daarmee zijn ploeg op een 3-2 voorsprong zette. Annen kreeg hierna enkele kansen op de gelijkmaker, maar tot scoren kwamen zij niet. Een andere invaller die regelmatig scoort, Michel van Brink, werd door Kamphuis binnen de lijnen gebracht en scoorde met een kopbal de 4-2. Hiermee leek de overwinning binnen te zijn, ware het niet dat Annen de spanning terug bracht via Huizing die zijn tweede van de middag maakte.

Verder dan dit kwamen de gasten niet en zo gingen de drie punten naar TEVV. Hiermee staat het totaal alweer op 12 punten, dit zijn er twee meer dan naaste belager Germanicus heeft. Komend weekeinde spelen de geel-blauwen uit bij Noordster, dat twaalfde staat.

Bron: v.v. TEVV