Sellingen na rust overlopen door BNC

SellingenDe wedstrijd tussen Sellingen en BNC had als inzet het meedoen om de koppositie in 5E. Beide ploegen was er dus veel aan gelegen om drie punten te pakken, of in ieder geval niet te verliezen. Met een voorsprong van 2-0 leek het erop dat de thuisploeg de beste papieren had voor de overwinning, maar BNC gaf niet op en zette in de tweede helft de wedstrijd naar haar hand: 2-5.

Geen vuiltje
Na 15 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Arend Scholtens. Het was topscorer Ben Bos die twee keer scoorde, waarvan één keer uit een strafschop, en hij bracht daarmee zijn totale productie alweer op acht dit seizoen. Sellingen drong hierna aan en ging op zoek naar meer goals, maar het was Roy Kerbof die vlak voor rust namens BNC de aansluitingstreffer maakte, na een foutje op het middenveld: 2-1. “Dit mag natuurlijk niet gebeuren”, vertelde trainer Scholtens na afloop aan Dagblad van het Noorden.

Mentale weerbaarheid
In de tweede helft was het BNC dat de klok sloeg en door dubbele dekking op Sellingen- spelmaker Erik Jan Veerbeek kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Zo wist de Bravery Nova- Zembla Combinatie uit te lopen naar 2-5, via doelpunten van Mos, Nap, Kiewiet en Schuring. De mentale weerbaarheid leek de Sellingers op te breken, zo zag ook Scholtens: “Het is net of er angst in de ploeg komt als de tegenstander scoort. We kunnen echt voetballen, maar na rust ging het helemaal mis”.

Zo moet Sellingen weer een pas op de plaats maken wat betreft de koppositie, die nu is ingenomen door BNC. Komend weekeinde gaat men op bezoek bij Wedde, dat één plaats hoger staat en ook één punt meer heeft.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger boekt belangrijke zege op Tiendeveen

Wilde Borger nog wat van dit seizoen maken, dan moest het winnen bij Tiendeveen. ...

Valthermond ook te sterk voor Helpman

Opnieuw een zege voor Valthermond, dat volgende week beslag kan leggen op de eerste ...

GKC doet zichzelf tekort in Witteveen

GKC is ook in de tweede wedstrijd na de winterstop niet tot een resultaat ...