Valthermond in extremis langs Raptim

logo_valthermondVan tevoren werd al verwacht dat Raptim- uit nog wel eens een lastige pot kon worden voor Valthermond. Een slecht bespeelbaar veld en een tegenstander die niet wilde voetballen maakten het voor voor Valthermond inderdaad een lastige middag. Tot een paar minuten voor tijd keek de ploeg van Harris Huizingh nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar door te profiteren van onrust bij de Coevordenaren trok Valthermond alsnog aan het langste eind.

Veel tijdrekken
Door een blunder van de keeper van Valthermond in de beginfase van de wedstrijd werd Raptim perfect in het zadel geholpen om het spelletje te spelen dat ze voor ogen hadden: zover mogelijk inzakken, irritante overtredingen maken, maar bovenal veel tijdrekken, heel veel tijdrekken. Na de 1-0 van Raptim was Valthermond de gehele eerste helft de betere partij waarbij een doelpunt eigenlijk niet uit kon blijven. In de 16e minuut kwam Demy ten Velde gevaarlijk door, maar hij schoot de bal net voorlangs. Uiteindelijk gingen beide teams toch rusten met een 1-0 voorsprong voor Raptim.

Koud kunstje
De tweede helft veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Valthermond bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde om de gelijkmaker te maken. En Raptim deed ook waar het de eerste helft mee was geëindigd: tijdrekken. Het duurde tot in de 86e minuut voordat Valthermond de gelijkmaker mocht aantekenen. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Rick Schlimbach die vervolgens op grove wijze door een verdediger van Raptim onderuit werd gehaald. Een terechte penalty was het gevolg. Voor Edwin Drenth, de huidige nummer 1 in het klassement van het Kanon van het Kanaalstreek met 13 treffers, was het een koud kunstje om de gelijkmaker te verzilveren: 1-1.

Dolle vreugde bij Valthermond nadat Stephan de Vries (5) de winnende goal heeft gemaakt. (Foto: Bennie Schlimbach)
Dolle vreugde bij Valthermond nadat Stephan de Vries (5) de winnende goal heeft gemaakt. (Foto: Bennie Schlimbach)

Valthermond profiteert
Een minuut later liep een verdediger van Raptim na een onbesuisde tackle tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de thuisclub met tien man verder moest. De begeleiding reageerde woest, wat resulteerde in een tweede rode kaart voor de trainer, die het restant van de wedstrijd op de tribune moest uitzitten.Valthermond profiteerde optimaal van de onrust bij Raptim: na een goede voorzet van Theo Gennissen was het de kleinste man van het veld, Maikel Platje, die de bal met het hoofd terug legde op Stephan de Vries die vervolgens de winnende goal tegen de touwen knikte.

Uiteindelijk een verdiende overwinning van Valthermond, onder moeilijke omstandigheden. Door de overwinning houdt Valthermond aansluiting bij concurrent Titan. Beide voeren de lijst aan met 18 punten.

Bron: v.v. Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint van tiental DESZ en plaatst zich voor volgende ronde

Valthermond won van DESZ en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de ...

Titan stuurt CEC met lege handen naar huis

Zondagmiddag stond er een echte burenruzie op het programma op het sportpark aan de Raifeissenstraat ...

Beschamende nederlaag voor Valthermond

Het woord wanvertoning viel binnen de Valthermondse aanhang na de 5-2 nederlaag tegen de ...