Valthermond winnaar van fletse Mondenderby

v-t

Een echte derby werd Valthermond tegen Titan nooit, was ook Titan coach Marcel Smelt van mening: “Nee, daar was het kwaliteitsverschil te groot voor. Wij missen nogal wat basisspelers en moeten terugvallen op jongens die het niveau eigenlijk niet aankunnen. Het zegt al genoeg dat drie spelers van mij met kramp komen te liggen.” Smelt sloeg hiermee wel de spijker op zijn kop. Valthermond was veel te sterk voor de buren uit Weerdingermond en won eenvoudig met 3-1, een stand die al bij de rust bereikt was.

Vroege treffer
Valthermond wilde graag een vroege treffer en kreeg waar het hoopte. Nadat eerst Titan-aanvoerder Raymond Duitscher nog een omhaal van Demy te Velde van de lijn haalde was het in de achtste minuut wel prijs. Alwin Braakman was met een prachtige actie de aangever, Te Velde de afmaker. Even leek het een echte derby te worden toen Harm-Jan Moesker zijn ploeg langszij schoot, maar binnen de minuut stond de thuisclub weer op voorsprong. Gydo Buurman rondde een typerende Te Velde actie doeltreffend af.

Valthermond viert de 3-1, Robin Broekema heeft de hoop al opgegeven... (foto's: Bennie Schlimbach)
Valthermond viert de 3-1, Robin Broekema heeft de hoop al opgegeven… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Knappend geluid
De personele problemen voor Titan werden rond de twintigste minuut nog groter. Jan Wijnholds stortte kermend ter aarde nadat hij in een duel met Theo Gennissen zijn knie verdraaide. Het knappende geluid wat hier mee gepaard ging, ging het publiek op de tribune door merg en been. Na afloop meldde de ongelukkige Wijnholds zelf dat een eerste diagnose op een gescheurde kruisband wees. Het leek ook of het incident ook de overige acteurs enigszins verlamde, want voor de pauze gebeurde er verder weinig totdat het trio Gennissen, Te Velde en Buurman er nog een combinatie uitgooide.

Bergkampiaans
Jesper de Graaf stond aan het einde van de vloeiende aanval. De jonge linkspoot aarzelde geen moment en ramde de bal kiezelhard in de kruising achter de kansloze Mark Braams. Gydo Buurman had nog voor de thee de score verder uit moeten breiden. Arjan Leeuwinga speelde zich op ‘Bergkampsiaanse’ wijze vrij om vervolgens zijn spits alleen voor Braams te zetten. De inzet van Buurman belandde echter op de paal.

Schriftelijk
Het tweede part van de wedstrijd had men ook wel schriftelijk af kunnen doen. Titan was onmachtig om het tij te keren en Valthermond ging nooit tot op de bodem. Hun buren daarmee een forsere nederlaag besparend. Kansen waren er nog wel voor de blauw-witten, maar of het vizier stond niet scherp, of Mark Braams, Titans beste man, stond in de weg.

Top en minder top
Harris Huizingh complimenteerde zijn ploeg. Niet alleen voor deze overwinning, maar eigenlijk al met het hele seizoen: “Prima mannen, ik heb net als in de meeste wedstrijden dit jaar weer een team gezien. De overige uitslagen zijn ook gunstig voor ons, dus die vierde plek komt steeds dichterbij”, sprak de coach in de kleedkamer, terwijl de eerste welverdiende flesjes bier ontkurkt werden. Voor Titan kan volgende week het doek definitief al vallen als Amicitia er in slaagt om punten te pakken. Gelukkig is er binnen de hele vereniging het besef dat ze momenteel tekort komen voor dit niveau en dat de selectie verjongd moet worden.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen boekt zwaar bevochten zege op Weiteveense Boys

Buinerveen knokte zich vanmiddag naar een belangrijke overwinning tegen Weiteveense Boys.

Gieten laat het lelijk liggen

Gieten heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Valther Boys, na een 1-3 voorsprong bij rust. ...

TEVV speelt gelijk bij periodekampioen Noordster

TEVV heeft het nog steeds moeilijk in de tweede klasse L en de ploeg moet ...