Koen Hateboer uitblinker bij Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNa de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Dieze West, kwam zondagmiddag het Westerborker VKW op bezoek op sportpark Buunerdrome. Nieuw Buinen liet er geen gras over groeien en speelde haar beste duel van de competitie tot nu toe. Dit resulteerde in een overtuigende 8-2 overwinning, met Koen Hateboer als uitblinker bij de thuisclub. De spits scoorde niet alleen twee keer, maar bracht ook een aantal keren zijn medespelers in stelling.

Eenrichtingsverkeer
Door de rode kaart van vorige week kon trainer Eric Lippold geen beroep doen op Franck Middelkamp. Gelukkig was Gerry Snip weer terug na blessureleed en hij kon zijn positie innemen. Dit gold ook voor Bruce Tunjanan, die Wessel Koomans weer naar de bank verdreef. De thuisclub schoot sterk uit de startblokken en na vier minuten was het Mike Reuvers die met een mooie lob de keeper passeerde en de 1-0 op het bord zette. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer voor rust en na een dik kwartier was het Koen Hateboer die knap weg draaide bij zijn tegenstander en vervolgens raak schoot. Nieuw Buinen vergat hierna de genadeklap uit te delen en bij één van de spaarzame aanvallen van VKW was het Tim van de Velde die de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. Binnen tien minuten voor rust vielen er nog drie goals. Eerst bracht Tunjanan de marge weer op twee na een goede actie van Koen Hateboer (3-1). Niet lang daarna ging Tom Meijers in de fout en verkleinde VKW de achterstand tot 3-2. Vlak voor rust was het Gert Lukens die met één van zijn specialiteiten, de vrije trap, de ruststand op 4-2 bracht.

Een moment voor het doel van VKW. (Foto: Nieuw Buinen)

Overklast
Na rust was de koek op bij VKW en werden de Börkers volledig overklast. Eerst was het Koen Hateboer die met zijn tweede van de middag de 5-2 maakte en daarna stelde hij met een mooie lichaamsbeweging zijn broer Thijs in staat de 6-2 te scoren. De oudste Hateboer (Koen) aan Nieuw Buinen zijde was vanmiddag duidelijk de beste man op het veld. Hij strooide met passes, had goed overzicht, mooie acties en bovendien was hij zeer doelgericht. De score werd in de tweede helft nog verder opgevoerd. Eerst was het Thijs Hateboer met de 7-2 en daarna scoorde de ingevallen A- junior Jordy Oost na een uitstekende actie van andere invaller Mohamed Yuksel.

Nieuw Buinen was heer en meester en gaf VKW geen schijn van kans. Behalve enkele defensieve foutjes speelde de ploeg vrijwel foutloos en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd over twee weken, uit tegen Hoogeveen.

Nieuw Buinen – VKW 8-2 (4-2)

Scoreverloop: 4. Reuvers 1-0, 17. Koen Hateboer 2-0, 22. Van Veen 2-1, 36. Tunjanan 3-1, 40. Hutter 3-2, 43. Lukens 4-2, 63. Koen Hateboer 5-2, 65. Thijs Hateboer 6-2, 75. Thijs Hateboer 7-2, 86. Oost 8-2.

Opstelling: Robert Smit, Tom Meijers, Gerry Snip, Gert Lukens, Brandon Meems, Bruce Tunjanan, Robert Hamming (Wessel Koomans), Erwin Aukes (Jordy Oost) Mike Reuvers (Mohamed Yuksel) Koen Hateboer, Thijs Hateboer.

Bron: v.v. Nieuw Buinen