Enerverende middag zonder winnaar

MVDe streekderby tussen derdeklassers Musselkanaal en Valthermond was een typisch gevalletje ‘anti-climax’. Waar alle ingrediënten voor een goede wedstrijd aanwezig waren, slaagden de heren voetballers er niet in om een leuke pot voetbal op de mat te leggen. Veelvuldig werd het spel stilgelegd als gevolg van overtredingen, waardoor de best voetballende ploeg van vanmiddag, Valthermond, niet in haar spel kon komen. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken, hadden de aanwezigen een meer spannende dan goede wedstrijd gezien. Op basis van het vertoonde zal vooral de thuisploeg tevreden zijn over het resultaat.

Bevlieging
Het totaalbeeld was in feite zoals redelijkerwijs vooraf te verwachten viel: koploper Valthermond dat het moet hebben van voetballende kwaliteiten en Musselkanaal dat veel energie en strijd in een wedstrijd stopt en dan hoopt op een bevlieging van spitsen Bos, Berends en Van der Sluis. Een bevlieging was het niet, maar laatst genoemde wist vandaag wel het net te vinden. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft kopte de rappe aanvaller een corner achter doelman Van Klinken. Zuur voor de bezoekers, want veel meer kansen hadden de groen-witten tot dat moment niet afgedwongen.

Talent
In de eerste helft was Valthermond, aan de hand van de talentvolle Demy te Velde, de bovenliggende partij. De aanvallende middenvelder is jong, maar bezit over veel technisch vernuft. Ook kwam hij een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Arjan Scholte Aalbes, maar aan de afronding mankeerde nog het één en ander. Met name uit de kopkans na twintig minuten spelen had de 17-jarige meer moeten halen. Op dat moment had Valthermond al op 0-1 kunnen staan, maar een vrije trap van goalgetter Edwin Drenth belandde tegen de paal. Ook hadden de bezoekers op dat moment al een man minder moeten hebben.

Voorsprong
Want waar Te Velde op basis van voetbal de aandacht op zich vestigde, deed routinier Theo Gennissen dat op een andere manier. Zonder dat er een bal in de buurt was, deelde Gennissen een ferme tik uit aan Niek Tieben. Scheidsrechter Pals uit Erica nam het voorval echter niet waar, en zo zwijnde de aanvoerder. Een andere routinier deed wel wat er van hem verwacht werd: na een vrije trap van Patterick Feiken ving Edwin Drenth de bal op de punt van het strafschopgebied op, en joeg deze in de korte hoek: 0-1. Het was alweer de zeventiende treffer van de spits, dit seizoen.

De spelers van Valthermond vieren de 0-1 met hun supporters...
De spelers van Valthermond vieren de 0-1 met hun supporters…

Middenveld
Na de thee speelde het duel zich vooral op het middenveld af. Beide ploegen speelden namelijk veel te veel de lange bal. Deze werden simpel afgeweerd door de defensies, waardoor de strijd om de ‘tweede bal’ op het middenveld gestreden werd. Musselkanaal liet zien dat het over veel duelkracht beschikt, maar zocht te weinig de voetballende oplossing. Dat lukte helemaal niet meer toen Frank Hoving volledig terecht van het veld werd gestuurd. In de eerste helft had de verdediger al zijn gram gehaald bij Gennissen, en een overtreding op Rick Schlimbach leverde hem zijn tweede gele kaart op. Een overtreding die ook goed met direct rood bestraft had kunnen worden.

Slotoffensief
Vanaf het moment dat Valthermond in overtal kwam te spelen probeerden de blauw-witten de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De ingevallen Erwin Wardenburg leverde een piekfijne voorzet op Edwin Drenth af. De doelpuntenmaker moest echter zijn meerdere erkennen in naamgenoot Jeroen, de beste verdediger aan de kant van Musselkanaal. De laatste kans van de middag was voor Patterick Feiken maar de combinatie tussen Alwin Braakman en Edwin Drenth, die de linkpoot in stelling bracht, werd te gehaast afgedrukt. 

Balans
Na negentig minuten voetbal kon dus geconcludeerd worden dat Musselkanaal het meest gelukkig met de remise was: de ploeg van vertrekkend coach Wilbert Arends handhaaft zich in de subtop van de derde klasse D. Valthermond zal minder blij zijn, want het zag Titan en DVC ’59 met ruime cijfers winnen, waardoor de mannen van Harris Huizingh hun koppositie op moeten geven. Maar op basis van de voetballende kwaliteiten waarover de Mondkers beschikken is het reëel om te verwachten dat men terugkeert op de eerste plaats.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zure nederlaag voor Valthermond

Valthermond kende een heel ongelukkige middag tegen Veendam en lijkt uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Gieterveen doet zichzelf tekort tegen Engelbert

Gieterveen had kansen genoeg tegen Engelbert, maar de gasten bleken deze middag effectiever.

HOC met gemak langs GKC

Op basis van de voorgaande ontmoetingen was de Kanaalstreek-derby tussen GKC en HOC eentje ...