SJS boekt ruime overwinning op SVN ’69

SJSHoe vaak heeft men wel niet de term ‘onszelf niet beloond’ na een wedstrijd van SJS in de mond genomen? Afgelopen zaterdag was het wél de wedstrijd van SJS. Hoewel het niet altijd even gemakkelijk ging, won de thuisploeg afgetekend van voormalig nummer vier SVN ’69: 5 – 2. Het leek er na vier minuten overigens totaal niet op dat SJS het goede gevoel te pakken had. Nadat er enigszins terughoudend werd verdedigd veranderde Arno Sieders een voorzet dusdanig dat deze pal voor de voeten van Jarno Westenbrink viel. Hij schoof de bal onder doelman Marthyn van der Zande door.

Klap
SJS moest eerst de klap te boven komen en dit nam zeker een kwartier in beslag. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd  en zocht het vooral via de flanken. Met name Anne Sybesma was een plaag voor de verdediging van SVN ’69. Het enige dat uiteindelijk ontbrak was de beslissende pass. Toen dit wel lukte, kreeg Jan Springer een grote kans op de gelijkmaker. Na een boogballetje van Sybesma draaide hij sterk weg bij zijn tegenstander, maar hij schoot de bal recht op de doelman van SVN ’69 af.

Subtiel
Gelukkig was de aanvalsleider van SJS kort daarna wel trefzeker. Tien minuten voor rust werd hij op fraaie wijze bediend door Christian Apperlo. Springer profiteerde gretig door de bal ineens binnen te schieten. Het was voor SJS een soort van bevrijding. De ploeg van Loewie Piebes was nog niet tevreden en kwam op slag van rust zowaar op voorsprong. Kay Rijkens werd de diepte in gestuurd door Anne Sybesma. In eerste instantie leek Leon Wessel de bal te onderscheppen, maar tot zijn afgrijzen stuiterde de bal via zijn rug in de loop van Rijkens. De afronding was bijzonder subtiel. Met de binnenkant van de voet dirigeerde Rijkens de bal richting de verre hoek. Een mooie en verdiende opsteker voor de blauwhemden.

richard_veldhuis
Richard Veldhuis luisterde zijn rentree op met een treffer. (Foto: v.v. SJS)

Ervaren krachten
Op het moeilijk bespeelbare veld zocht SJS in de tweede helft meteen weer de aanval. Het leek erop dat de gasten hier niet bepaald op hadden gerekend, want het gaf SJS teveel ruimte en bijna alle duels werden gewonnen door de thuisploeg. Een uitbreiding van de score bleef logischerwijs dan ook niet uit. Na een combinatie tussen Kay Rijkens, Arno Sieders en Jan Springer was het voor eerstgenoemde een koud kunstje het voorbereidende werk af te ronden. Het kon niet meer misgaan voor SJS. Althans, dat dacht men. Nadat Arno Sieders de 4 – 1 maakte, werd deze op onverklaarbare wijze afgekeurd en in de eerste tegenstoot van SVN ’69 schoot Florian Gijzen de 3 – 2 in de verre hoek. Wederom was SJS even van slag, maar het zou deze periode zonder kleerscheuren overleven. De laatste momenten waren voor twee ervaren krachten die terug zijn van een blessure. Richard Veldhuis kopte mooi raak na een afgemeten voorzet van Rijkens en Johan van Klinken profiteerde van de rebound na een schot van Arno Sieders. Na afloop was de algemene opinie positief gestemd en weet SJS voorlopig nog plaats te nemen in de bovenste regionen van de middenmoot.

SJS – SVN ’69 5 – 2 (2 – 1)

Scoreverloop: 4. Westenbrink, 0 – 1. 36. Springer, 1 – 1. 44. Rijkens, 2 – 1. 58. Rijkens, 3 – 1. 67. Gijzen, 3 – 2. 78. Veldhuis, 4 – 2. 84. Van Klinken, 5 – 2.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Apperlo, Veldhuis, Venema, Rick Breedveld, G. Sieders (46. van Klinken), A. Sieders, Rijkens, Roy Breedveld (75. Antonio), Springer en Sybesma

Bron: v.v. SJS