Ter Apel in laatste kwartier langs Alteveer

ta-alteveerHet gehavende Alteveer van René Nijgh hield lang stand tegen nummer twee Ter Apel, maar in het laatste kwartier was het verzet gebroken. De thuisclub wist eindelijk de defensie te slechten en scoorde drie keer. Zo blijven de Ter Apelers in het spoor van Stadskanaal, de kampioenskandidaat die in de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek komt in Alteveer.

Mutaties
Ook Rik Udema moest bij Ter Apel een aantal mutaties doorvoeren. Hij kon vanmiddag onder andere geen beroep doen op Roy Hooiveld, Rick Eikens en Daan Stam. A-junior Dennis Stuurwold was één van de vervangers en hij deed dit prima. Ondanks de personele problemen begon Alteveer flitsend aan de wedstrijd en het was Roy de Wijk die binnen twee minuten alleen opdook voor keeper Brian de Jonge. Laatstgenoemde wist de bal te onderscheppen en een vroege tegengoal te voorkomen. Ter Apel was in het eerste bedrijf het meest in balbezit, maar door vroeg storen en resoluut verdedigen van de gasten kwamen zij niet tot noemenswaardige momenten. Patrick Bults was nog het dichtst bij een treffer, maar Sander van Duuren verijdelde zijn poging.

Genadeklap
Na rust meer druk van Ter Apel, maar wat zij ook probeerden, de verdediging van Alteveer hield goed stand. Met het inbrengen van de half geblesseerde Garik Ghazarjan werd de thuisploeg gevaarlijker en kon een doelpunt niet uitblijven. Deze werd gemaakt door Patrick Bults, die na een vermeende overtreding op Roy de Wijk hard, diagonaal raak schoot. Even later deelde Thijs Over de genadeklap uit door de 2-0 te scoren en was het over en uit voor Alteveer. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0, door een doelpunt van Joey Huizingh die de bal steenhard binnen mocht koppen.

Bron: FC Ter Apel ’96 / v.v. Alteveer

De Jonge Sport

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal doet wat het moet doen

De nood was hoog bij SC Stadskanaal en dus was er sprake van opluchting ...