Ter Apel ’96 speelt opnieuw gelijk

Ter Apel '96Waar Ter Apel ’96 vorige week verdienstelijk gelijk speelde tegen koploper Stadskanaal, werden er vandaag tegen laagvlieger Weerdinge weer twee dure punten verspeeld. En omdat concurrent Gieten ook niet verder kwam dan 2-2, was dit helemaal zuur voor de Ter Apelers. Maar eerlijk is eerlijk: wanneer je de tegendoelpunten zo makkelijk weggeeft, dan wordt een overwinning ook wel heel lastig.

Geen schim
Het lijkt inmiddels wel een ritueel te worden: Ter Apel begint slecht aan de wedstrijd en staat binnen de kortste keren één doelpunt achter. Zo ging het vanmiddag niet anders. Na vier minuten lag de bal alweer achter Brian de Jonge, door een kopbal van Scholtens via de onderkant van de lat. Ter Apel was geen schim van wat het vorige week tegen Stadskanaal liet zien, maar kwam toch via Joey Huizingh op gelijke hoogte. Hij kopte raak nadat keeper Wolters de bal losliet. Weerdinge had weinig moeite met de nummer drie en met lange ballen en solide verdedigen hielden zij dan ook vrij simpel stand. Keeper Brian de Jonge hielp de thuisploeg nog meer in het zadel, nadat hij de bal miste en Arjan Sloots een niet te missen kans bood: 2-1.

Binnen handbereik
Na rust drong Ter Apel uiteraard aan, op zoek naar de gelijkmaker. Weerdinge stelde daar vrijwel niets tegenover: hun kansen waren op één hand te tellen. De terechte 2-2 kwam op naam van Roy Hooiveld. De aanvoerder van de rood- zwarten tikte uit een corner de bal achter de doellijn, hetgeen ook geconstateerd werd door scheidsrechter Winters. Verder dan dat kwamen de mannen van Rik Udema niet, waardoor zij vergaten te profiteren van het puntverlies van Gieten. De tweede plaats is nog steeds wel binnen handbereik, maar dan mogen er geen punten meer verspeeld worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal pakt punt in extremis

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond Musselkanaal nog met 2-0 achter ...

Borger steelt een puntje van ZZVV

Borger heeft aan het bezoek bij ZZVV een punt over gehouden. Daarmee kreeg het ...