Borger laat zich aftroeven door Elim

BorgerNadat Borger eerst drie overwinningen op rij had geboekt, heeft het nu drie nederlagen op rij geleden. In Elim bleek de plaatselijke thuisclub over negentig minuten met 2-0 te sterk. Daarbij mocht Borger vooral naar zichzelf kijken, dat het op inzet en mentaliteit flink liet afweten. Op basis daarvan was de zege voor Elim dan ook dikverdiend te noemen.

Veel zwakker
Na nederlagen bij Rouveen en thuis tegen DESZ werd het voor Borger weer eens tijd om een goed resultaat te halen. Dat die wedstrijden verloren konden worden werd als logisch gezien, maar de tegenstander  van vandaag moest zeker verslagen kunnen worden. Zeker gezien het feit dat Elim dit seizoen voetballend gezien veel zwakker is geworden ten opzichte van het voorgaande seizoen en het ook nog maar vier punten uit zes wedstrijden had. Maar met een hoop gezonde werklust kun je heel wat compenseren en dat bleek vandaag ook de sleutel naar het succes voor de thuisclub.

Vier gele kaarten
In de eerste helft bleek Borger wel een licht overwicht te hebben, maar de wedstrijd kon vooral als rommelig bestempeld worden. Er werd fel gestreden voor elke meter waarbij vooral Elim aardig tot het gaatje ging. Dat resulteerde ook tot vier gele kaarten in de eerste helft, maar dat toonde ook de wil aan die Elim had om vandaag te winnen. In de eerste helft bleven grote kansen aan beide zijden uit, maar waren de betere mogelijkheden wel voor Borger. Met name topschutter Jeffrey Spelten mocht een aantal malen aanleggen van afstand en zette daarbij de Elim-doelman aan het werk. Die trad echter op elke schotpoging adequaat op. Aan de andere kant had Borger-doelman Mark Wolters weinig te doen en dus was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

Ongenadig afgestraft
Na rust is het iedere wedstrijd voor Borger weer oppassen geblazen, want bijna in elke wedstrijd is het vrijwel raak binnen de eerste tien a vijftien minuten. En ook nu was het niet anders, want in de zevende minuut na rust lag de bal achter doelman Wolters. De boomlange spits van Elim kon geheel vrijstaand de bal eenvoudig binnenknikken, waardoor Elim op 1-0 kwam. Tien minuten later werd de marge verdubbeld, nadat Borger slordig balverlies leed. In de counter werd dit ongenadig afgestraft, waarbij er grote twijfel was of deze goal niet afgekeurd had moeten worden vanwege buitenspel. Borger had nog ruim 25 minuten om de schade te herstellen, maar gaf ook in het restant van de tweede helft niet of nauwelijks thuis. Vijf minuten voor tijd had Arno Sieders wellicht de spanning nog terug kunnen brengen. De middenvelder kreeg een grote kans, maar stuitte op de doelman van Elim. Spannend werd het zodoende niet meer en was de derde nederlaag op rij een feit voor Borger.

Te weinig gebracht
Borger mocht na afloop van de wedstrijd vooral naar zichzelf kijken, want het had gewoon domweg veel te weinig gebracht deze wedstrijd. Borger is door de nederlaag teruggezakt in de brede middenmoot en zal zich over twee weken moeten herpakken in de thuiswedstrijd tegen ZZVV.